"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ahmet Şahbaz’ın tahliyesine itiraz edildi

04 Eylül 2015, Cuma 16:54
Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi, Ankara’daki Gezi Parkı olayları sırasında ölen Ethem Sarısülük’ün ölümü ile yargılanan polis memuru Ahmet Şahbaz'ın tahliyesine ilişkin verdiği kararın gerekçesini açıkladı.

Dosyanın nakledilmesi sebebi ile yargılanmanın uzun süreceğini belirten mahkeme, sanık Şahbaz’ın tahliyesine karar verdi. Bugün ayrıca Sarısülük ailesi tarafından Şahbaz’ın tahliyesine itiraz edildi. 

Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi, dün verdiği tahliye kararının gerekçesini açıkladı. Dosyanın nakledilme sebebi ile yargılamanın uzun süreceğini, sanığın tutuklu kaldığı süreler ve duruşmaları da devamlı takip etmesini göz önünde bulunduran mahkeme, Şahbaz’ın tahliyesine karar verdi. 

Ancak Sarısülük ailesi sanık Şahbaz’ın tahliyesine itiraz etti. Bir üst mahkeme olan Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi’ne yapılan itirazda Yargıtay 5. Ceza Dairesi tarafından verilen nakil kararı ile birlikte yargılama yetkisinin Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nden alınarak Aksaray Ağır Ceza Mahkemesi’ne verildiği ve bu durumda Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nin yargılama yapma yetkisi ve görevi bulunmadığı kaydedildi. 

Öte yandan sanık Ahmet Şahbaz’ın avukatı Uğur Ceylan tahliye ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Verilen tahliye kararının doğru ancak geç kalınmış bir karar olduğunu belirten Ceylan, “Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi yanlış ve hukuka aykırı tutuklama kararından vazgeçerek hatasını düzeltmiştir.” ifadelerini kullandı.

Ankara’daki Gezi Parkı olayları sırasında Ethem Sarısülük, kafasına isabet eden kurşun sonrası ölmüştü. Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava sonrası polis memuru Ahmet Şahbaz, 7 yıl 9 ay 10 gün hapis cezası aldı. Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararını usulen bozdu. Dosyanın geri gönderilmesi üzerine Ankara 6. Ceza Mahkemesi, 7 Eylül’e duruşma tarihi verdi. Ancak dosyanın Aksaray’a gönderilmesi nedeniyle 7 Eylül’de duruşma yapılamayacak.

Okunma Sayısı: 2237
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı