"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

AİHM’e binlerce başvuru gelebilir

17 Şubat 2018, Cumartesi 00:05
Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland’ın Ankara ziyareti sürerken Jagland’ın sözcüsü Daniel Holtgen, Türkiye’den AİHM’e binlerce yeni başvuru gelme riskinin bulunduğunu söyledi.

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland’ın Ankara ziyareti sürerken Jagland’ın sözcüsü Daniel Holtgen, Türkiye’den AİHM’e binlerce yeni başvuru gelme riskine dikkat çekti. İki gün sürecek Ankara ziyaretine bugün başlayan Jagland, AB Bakanı Ömer Çelik, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştü. Jagland, resmî Twitter hesabından Adalet Bakanı Gül ile görüşmesine ilişkin yaptığı açıklamada, “Bakan Gül’e Avrupa’da ‘Türkiye karşıtı bir kampanya’ olmadığını anlattım. Türkiye ile, dost, ortak ve Avrupa Konseyi’nin köklü bir üyesi olarak açık bir diyalogumuz var” dedi. Jagland’ın ziyaretleri sürerken Jagland’a eşlik eden sözcüsü Holtgen de OHAL inceleme komisyonuyla ilgili bir paylaşımda bulundu. Holtgen, Twitter hesabından yaptığı açıklamada “AİHM, olağanüstü hal esnasında ihraç edilen ve tutuklanan binlerce vatandaş için etkili bir hukuk yolu olmadığına hükmederse, Türkiye’den Strazburg mahkemesine (AİHM’e) binlerce yeni başvuru yapılması riski bulunuyor” dedi.

Dosyalar OHAL Komisyonu’nda bekleniyor

AİHM, 15 Temmuz 2016 darbe girişimi sonrası çıkartılan kanun hükmünde kararnamelerle ihraç edilen kişilerin başvurularını, OHAL İnceleme Komisyonu’nu adres göstererek reddetmişti. Böylelikle OHAL İnceleme Komisyonu, AİHM tarafından ‘tüketilmesi gereken bir iç hukuk yolu’ olarak kabul edilmişti. O dönemde AİHM’in bu kararını yorumlayan hukukçular, AİHM’in OHAL İnceleme Komisyonu’nun işleyişini inceleyeceğini ve bu komisyonun ‘etkili bir hukuk yolu’ olup olmadığına karar vereceğini belirtmişti. Sputnik’in haberine göre, OHAL İnceleme Komisyonu, 22 Aralık 2017’de ilk kararını verdi ve 300’e yakın başvuruyu karara bağladı. OHAL İnceleme Komisyonu, 24 Ocak’ta da açlık grevindeki akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın başvurularını karara bağladı ve işlerine iade taleplerini reddetti. OHAL İnceleme Komisyonu’nun önünde 100 bine yakın başvurunun bulunduğu belirtiliyor.

Etiketler: aihm
Okunma Sayısı: 13260
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • ibrahim

    19.2.2018 14:59:24

    ahime ne zaman başvurabiliriz.komisyon kararını beklemek zorundamıyız.işlevi yok zaten

  • Nihat

    18.2.2018 13:21:17

    İhraç edilenlerin çoğunluğu niçin ihraç edildiklerini bilmiyor.Haklarında kavuşturma ve soruşturma yok.İtham edilen eylemlerin,darbeye direk katılan askeri personel hariç, büyük çoğunluğu işlendiği dönemde yasal suç değil.Şimdi bu yasal eylemlerden dolayı darbe marbeyle ilgisi olmayan binlerce insan ihraç edilmiş durumda.Bu mudur adelet.Kurum idarecilerinin keyfi tutumlarıyla darbe bahanesiyle kurumlarda bir cadı avı başlamış durumda.Maksat kamuya kendi adamlarını yerleştirmek.Dün Gülen cematiyle gülencileri yerleştirdiler.Şimdi onlara karşı cadı avı başlatılmış durumda,şimdi ise onlardan boşalan yerlere sınavsız sualsız kendi, adamlarını yerleştiriyorlar.Bu mudur adelet.Bu nu avrupa komisyonu da biliyor,dünya da biliyor.El betteki günün birinde adelet tecelli ede3cektir.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı