"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

AİHM’e tavsiye edilen yargıçlar ön elemeyi geçti

06 Eylül 2018, Perşembe 00:31
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde (AİHM) görev yapacak yeni 3 Türk yargıç ön elemeyi geçti.

Elemeyi geçen üyeler arasında Barış için Akademisyenler tarafından hazırlanan ‘Bu suça ortak olmayacağız’ bildirisinde imzası olan Prof. Necati Polat, Barış Akademisyenleri’nin soruşturmasını yürüten Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Prof. Dr. Selami Kuran ve Prof. Dr. Esra Gül Dardağan Kibar bulunuyor. Avrupa Konseyi uzmanlarından oluşan Danışma Paneli, yargıç Işıl Karakaş’ın yerine Türkiye’nin Avrupa Konseyi’ne bildirdiği Kuran, Polat ve Kibar’ın, AİHM hâkimi olarak görev yapacak yeterliliğe ve niteliğe sahip olduklarını duyurdu. Duvar’ın haberine göre, ön elemeyi geçen adaylar önce mülakata çağrılacak. Seçim, 8-12 Ekim’de Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Genel Kurulu’nun Strazburg’taki sonbahar oturumunda yapılacak. Ankara’nın daha önceden gösterdiği adaylar, yetersizlikleri sebebiyle reddedilmişti.

Etiketler: aihm
Okunma Sayısı: 1338
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı