"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

AİHM Roboski dâvâsını reddetti

17 Mayıs 2018, Perşembe 18:35
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Türk Silâhlı Kuvvetleri’ne ait savaş uçaklarının bombardımanı sonucu 19’u çocuk 34 kişinin öldüğü Roboski katliâmı ile ilgili yapılan başvuruyu reddetti.

Roboski katliâmıyla ilgili başvuruyu reddeden AİHM, karara gerekçe olarak başvuru sonrası talep edilen bir belgenin avukatlar tarafından 2 gün geç ulaştırılmasını gösterdi. Kararı, başvuruda bulunan isimlerden olan hukukçu Kerem Altıparmak, sosyal medya hesabı Twitter’dan duyurdu. Altıparmak, “AİHM, Encu/TR kararında avukatların AYM’ye iki gün geç belge yollaması dolayısıyla çoğu çocuk 34 kişinin katledildiği Roboski katliâmını tarihe gömdü. Mahkemenin adını artık Avrupa Kabul Edilemezlik Mahkemesi olarak değiştirmek lâzım, çünkü en iyi yaptıkları şey o! Roboski dâvâsında AYM ve AİHM’in yaptığı adaletsizlik kadar canımı yakan bir vak’a olmamıştı. İçim kaynıyor. Çoluk çocuk 34 kişi katledildi, 7 yıl hiçbir şey yapılmadı. Şimdi bu 7 yıl unutuldu, avukatların 2 gün gecikmesi dolayısıyla dâvâ reddedildi. Söyleyecek söz bulamıyorum” ifadesini kullandı.

Etiketler: aihm, roboski
Okunma Sayısı: 1473
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı