"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ak Saray'daki lalelerin tohumu İsrail'den mi geliyor?

21 Ocak 2015, Çarşamba 13:25
Cumhurbaşkanlığı Sarayı (Ak Saray) ile ilgili ilginç bir ‘İsrail’ iddiası ortaya atıldı.

Saray’ın maliyetleriyle ilgili bugüne kadar birçok açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Şubesi, bu sefer de mevsimlik lalelerin fiyatlarını ve tohumlarının satın alındığı iddia edilen ülkeyi açıkladı. Saray’a 3 aylık ve mevsimlik olmak üzere 100 binin üzerinde lale dikildiğini, bunların da 400 bin liraya mal olduğunu açıklayan oda yöneticileri, lalelerin tohumlarının ise İsrail’den alındığı iddiasını gündeme taşıdı. 

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Saray’a üç sebeple karşı çıktıklarını söyledi. Saray’ın Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisine yapılmış olması, yargı kararlarının uygulanmaması ve yüksek maliyetiyle israf olmasına karşı çıktıklarını kaydeden Candan, gerçek maliyetlerin tüm yönleriyle kalem kalem açıklanmasını istediklerini söyledi. “Gerçek maliyetleri kalem kalem açıklamıyorlar madem biz de edindiğimiz bilgileri kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz.” diyen Candan, Saray’a mevsimlik olarak dikilen lalelerle ilgili iddiayı dile getirdi. Türkiye’nin tohum ithalatının yüzde 90’ının İsrail’den karşıladığını belirten Candan, “Başka ülkelerden soğan alsak bile tohumu yine İsrail vermiş oluyor. Biz Saray’a 3 aylığına 100 binin üzerinde lale dikildiğini tespit etmiş bulunuyoruz. Bunların maliyeti de tanesi 4 liradan, 400 bin lira ediyor. Bu lalelerin tohumlarının İsrail’den alındığını düşünüyoruz. Soğanı kendimiz yetiştiriyoruz demesinler sakın, o soğanın tohumunun nerden geldiği belli.” şeklinde konuştu. 

Saray’a 3 aylık periyotlar halinde farklı bitkilerin dikildiğini anlatan Candan, “Biz sadece 3 ay için dikilen lalelerin fiyatlarını tespit ettik. Kışlık, yazlık diğer bitkileri de düşününce yıllık 1,5 milyon liranın üzerinde bir paranın sadece çiçeklere harcandığını sonucu ortaya çıkıyor.” dedi. 

AKParti Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşcu’nun Cumhuriyet’i '90 yıllık reklam’ olarak niteleyen sözlerine de değinen Candan şöyle konuştu: “Sayın Babuşçu’nun belediyelere ve kamu kurumlarına lale sattığını biliyoruz. Acaba Tülay Hanım da İsrail’den alınan tohumlarla üretilen laleleri Saray’a satıyor mudur?” 

Etiketler: ak saray, lale, tohum, israil
Okunma Sayısı: 2839
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı