"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

‘Ak Saray’ın ağaçları Almanya’dan gelmiş

24 Kasım 2014, Pazartesi
Kamuoyunda ‘Ak Saray olarak bilinen Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın bahçe peyzajı için gerekli ağaçların önemli bir kısmının, Almanya’nın Nettetal kasabası yakınlarındaki Kaldenkirchen’den getirtildiği öne sürüldü.

T24.com.tr’de yer alan habere göre, Hollanda sınırında 550 hektarlık alanda ağaç ve bitki yetiştiren peyzaj şirketinin sahibi Dieter Lappen Funkhaus Europa Köln Radyosu’na verdiği demeçte, kamuoyunda ‘Ak Saray’ olarak bilinen yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı için 280 TIR ıhlamur, gürgen ve çınar ağacı yolladıklarını belirtti. Sipariş vermeden önce konutun mimarının Kaldenkirchen’e gelip bahçe peyzajına uygun ağaçları seçtiğini anlatan Lappen, 10 yıldır Türkiye ile iş yaptıklarını da sözlerine ekledi. Cumhurbaşkanlığı Sarayı hakkında Alman medyasında da genişçe yer verilen tartışmalarla ilgili olarak da Lappen “Siyaseti başkaları yapıyor, biz hizmet sektörüyüz. Bitki kimseyi incitmez öldürmez, bitkilerle savaş yapmıyoruz” şeklinde konuştu.

 

Okunma Sayısı: 1064
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı