"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Akar darbeyi önleyebilirdi

24 Mayıs 2017, Çarşamba 20:56
15 Temmuz’daki darbe girişimi sırasında, Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlerle ilgili davanın sanıklarından eski Genelkurmay Başkanlığı General-Amiral Şube Müdürü Kurmay Albay Cemil Turhan’ın savunmasında dikkat çeken ifadeler yer aldı.

Turhan, “Genelkurmay Başkanı’nın sadece hava sahasını kapatmak, Metin Gürak Paşa’yı Zırhlı Birliklere göndermekle yetinmesinin doğru olmadığını düşünüyorum. Metin Gürak, Zırhlı Birliklere gidiyor ama kendi birliğinden Mamak’tan zırlı araçlar, tanklar çıkıyor. Genelkurmay Başkanı, basit bir mesajla bu işi engelleyebilirdi. Kuvvet ve ordu komutanlarına emir vererek bu işi engelleyebilirdi. Bunun bir eksiklik olduğunu, mutlaka ve mutlaka incelenmesi, dava konusu olması gerektiğini düşünüyorum” dedi. 

Bu iddia doğru değil

Darbe yapılacağı yönünde mahiyetindeki personele bir duyuruda bulunduğu iddialarını da reddeden Turhan, MEDAS sisteminin şifrelerinin alınması için sistem odasının kapı anahtarının alınması emrinin de TSK’daki hiyerarşiye uygun olduğunu savundu. Kamuoyunda YAŞ’ın TSK’dan ihraç yetkisine sahip gibi yanlış bir algı bulunduğunu ifade eden Turhan, subay ve astsubayların TSK’dan ilişiğinin kesilmesinin Yüksek Disiplin Kurulu yoluyla yapıldığını kaydetti. “2016 yılı YAŞ’ında FETÖ ile ilgili ciddî kıyım olacağı nedeniyle darbe yapıldığı” iddiasının doğru olmadığını savunan Turhan, TSK’daki terfi ve atama işlemlerine, YAŞ toplantısının işleyişine ilişkin ayrıntılı bilgi verdi.

***

Okumak için tıklayınız:

15 Temmuz'un en önemli davası: "Bu soruya cevap vermek istemiyorum"

Akın Öztürk ifade verdi

15 Temmuz'un önemli davasında yeni gelişme: İstenen cezalar belli oldu!

Dikkat çeken o anlar...

Bugün başlıyor: 15 Temmuz'un en kritik davası...

AA

Okunma Sayısı: 6200
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı