"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Akar müşteki olmaktan vazgeçti

21 Eylül 2018, Cuma 18:10
MillÎ Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın avukatı, müvekkilinin darbe girişimine yönelik savcılık ve mahkemede detaylı beyanlarının bulunduğunu belirterek, bunların Akıncı Üssü’ne yönelik dava kapsamında da geçerli sayılmasını ve Akar’ın müşteki sıfatıyla dinlenmesinden vazgeçilmesini talep etti.

Akıncı Üssü dâvâsı kapsamında sanık savunmalarının tamamlanmasının ardından dâvâya bakan Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi, mağdur ve müştekilerin ifadesini almaya başladı. Mahkeme, bu kapsamda, dönemin Genelkurmay Başkanı olan Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar için mağdur sıfatıyla dün beyanının alınmasına yönelik dâvetiye gönderdi. Bununla ilgili Akar’ın avukatı tarafından mahkeme başkanlığına sunulan dilekçede, müvekkilinin soruşturma aşamasında 18-19 Temmuz 2016’da savcılığa, kovuşturma aşamasında ise Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesine müşteki sıfatıyla beyanda bulunduğu hatırlatıldı. Dilekçede, “Hulusi Akar’ın müşteki sıfatıyla dinlenmesi konusunda ara karardan sarfınazar edilmesine karar verilmesini talep ederim” ifadelerine yer verildi. 

Öte yandan Akar’ın avukatı tarafından, sanıklardan şikâyetçi olunması ve dâvâya katılıma yönelik daha önce de dilekçe verilmişti.

AA

Okunma Sayısı: 1985
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı