"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Akdağ'dan önemli açıklama: '5 binin üstünde Sağlık Bakanlığı personelini...'

25 Temmuz 2016, Pazartesi 17:57
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, OHAL Kararnamesi çerçevesinde 5 binin üzerinde personel hakkında soruşturma başlatılacağını açıklayarak, "5 binin biraz üstünde Sağlık Bakanlığı personelini biz de OHAL Kararnamesi çerçevesinde değerlendirmiş ve gerekeni yapmış olacağız. Gerçekten bu işe bulaşık olmayanları ayırt etmek gerekiyor. Bunun için elimizden gelen her gayreti göstereceğiz. İnşallah masumlara dokunmadan bu millete kast edenlerin hakkından geleceğiz" dedi.

"250'YE YAKIN KARDEŞİMİZ ŞEHİT OLDU"

Sağlık Bakanı Akdağ, CNN Türk canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. 15 Temmuz darbe girişiminde yaralanan vatandaşların durumuna ilişkin son bilgileri paylaşan Akdağ, "250'ye yakın kardeşimiz şehit oldu. Bunların büyük kısmı da sivil vatandaşlarımız. Bin 500'ün üstünde yaralımız var. Şu anda 311 yaralımız hastanelerde. Büyük çoğunluğu İstanbul ve Ankara'da. Bunların 49'u da hala ağır yaralı. Bir kısmının hayati tehlikesi var. Ben birçok yaralı gazimizi ziyaret ettim. Şehit ailelerine gittim. Herkes ne için savunma yaptığının tamamen idrakinde" ifadelerini kullandı.

"13 HASTANEDE VATANDAŞLARIMIZA HİZMET VERİLMEYE BAŞLANDI"

OHAL Kanunu çerçevesinde 34 sağlık kuruluşundan 13 kuruluşun hizmete sokulduğunu bildiren Akdağ, "34 sağlık kuruluşuyla ilgili olarak OHAL Kanunu'na göre kararnamede bir liste yapılmıştı. Bunların hepsi hazineye devredildi. Mülkleri hazineye devrediliyor. Bunların 13'ünü şu anda hizmete sokmuş durumdayız. 8'i özel hastanede, 4'ü de üniversitesi hastanesi olmak üzere 13 kuruluşu hizmete soktuk. 13 merkezde şu anda hastalarımıza hizmet vereceğiz. Şu anda birisi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olmak üzere 13 hastanede vatandaşlarımıza hizmet verilmeye başlandı. Yarın sabahtan itibaren bütün vatandaşlarımıza buralarda herhangi bir ücret alınmadan mükemmel hizmet sunulacak" diye konuştu.

"MASUMLARA DOKUNMADAN BU MİLLETE KAST EDENLERİN HAKKINDAN GELECEĞİZ"

Sağlık Bakanlığı'nda darbe girişimine ilişkin yayımlanan OHAL Kararnamesi çerçevesinde 5 binin üzerinde personel hakkında soruşturma başlatılacağını açıklayan Bakan Akdağ, şöyle konuştu: "Aşağı yukarı 5 gündür bizzat benim de içinde olduğum komisyonlarla çok yoğun çalışıyoruz. 5 binin biraz üstünde Sağlık Bakanlığı personelini biz de OHAL Kararnamesi çerçevesinde değerlendirmiş ve gerekeni yapmış olacağız. Gerçekten bu işe bulaşık olmayanları ayırt etmek gerekiyor. Bunun için elimizden gelen her gayreti göstereceğiz. Sorumluluğumuzun bilincindeyiz. İnşallah masumlara dokunmadan bu millete kast edenlerin hakkından geleceğiz. Onlar için hem gereken idari cezaları vermiş olacağız hem de içlerinden savcılıklara bildirilmesi gerekenleri ayıklayıp, savcılıklara bildireceğiz"

DHA

Okunma Sayısı: 5793
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı