"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Akın İpek nerede olduğunu açıkladı

03 Eylül 2015, Perşembe 11:51
Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek İngiltere'de olduğunu açıkladı.

Hürriyet'te yer alan habere göre; Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek yaptığı açıklamada, "Şimdi İngiltere'de bir program var, ona katılıyorum" diye konuştu.

Kanaltürk televizyonuna canlı bağlanan Akın İpek, Tarık Toros'un sorularını cevapladı. Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek, şöyle konuştu:  "Şimdi bu 7 milyar dolar meselesi, biliyorsunuz geçen sene bu 10 milyar dolardı. Şimdi 7 milyar dolara düşürmüşler. Nereden düşürdüler bilemiyorum. Ama ben size öyle birşey söyleyeceğim ki, 7 milyar doların olma ihtimalini sıfırlayacağız.

'7 MİLYAR DOLAR İMKANI YOK'

Bizim Koza Altın 2014 yılında yurtdışına 7 milyar dolar gibi bir para göndermesine imkan yoktur. 2010 yılından 2015 yılına kadar toplam üretimi 2 milyar 250 milyon dolar civarında. Tamamı budur. Bunun tamamı kar değil, bu para olarak cebimize girmiyor. Bunun yaklaşık 1,5 milyar dolarını yatırım ve masraflarına harcıyoruz. Yani, bu yıllık 250 milyon dolara kadar düşecek bir rakam. Yıllar içerisinde sondaj yaparak rezervlerimizi tespit ettik. Her üç ayda bir de tespit ettiğimiz rezervlerimizi kamuoyuna açıklarız.

'70-80 BANKA DOLAŞTIK' 

Bu rezevleri tespit ederken sondaj kullanırız. Sondajlarımızın tamamını ilk günden beri atmadık, saklıyoruz. Cevheri toprak altında kaç gram olduğunu bilirsiniz. Ona göre tesis kurarsınız. Tesisimizin 6 dakikada bir numune alınır, laboratuvarlara gönderilir. Ne kadar altın var, ne kadar rafineriye gönderilir hepsi kayıt altına alınır. Bizim orada kaçak ihtimali sıfır. Bunu kimler inceliyor? Bütün dünyanın yaklaşık 70-80 bankasını dolaştık. Maden konusunda bilgi sahibi insanlar inceler, sizin şirkete değer biçer. Onay var mı yok mu ortaya bir değir çıkar. Bizim şirketin ne kadar kaynağı var, harfiyen, nokta nokta bilirler. Biz, Türkiye'nin maddi olarak en sağlam şirketlerinden birisiyiz. 2 yıldan beri denetleniyoruz. Hiç denetlenmediğimiz kadar denetlendik. Ben çıktıktan 2 gün sonra baskın yapmışlar. Bana gelen bir bilgi akışı da yok. Bugün 7 arkadaşımız serbest kaldı çok şükür."

'TPAO, BİZİM ÜRETTİĞİMİZ PETROLÜ ALMIYOR'

İpek, "Şimdi İngiltere'de bir program var, ona katılıyorum. Maden sahalarımızın üçte biri kadar alanda maden arama yapıyoruz. Diyorlar ki; 'Yurtdışında neden şirket kurdular?' diyorlar. Türkiye'de petrol keşfettim. Türkiye'de kaç tane keşfeden şirket var? TPAO bizim ürettiğimiz petrolü almıyor. Ülkeye katma değer sağlarsın ikna edemedik. Türk şirketinin çıkardığı petrolü almama gibi bir akıl tutulmasıyla karşı karşıyayız." şeklinde konuştu.

 

Okunma Sayısı: 2596
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı