"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Akın Öztürk muamması

25 Temmuz 2016, Pazartesi
Darbecilik suçlaması ile tutuklanan Akın Öztürk ile ilgili çelişkili açıklamalar devam ediyor. Adalet Bakanı Bozdağ da ifadelerdeki çelişkilere dikkat çekerek kararı yargının vereceğini söyledi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Amerika Birleşik Devletleri’nin de, bu darbeyi Fetullah Gülen’in yaptığını, Sayın Obama kendi adını nasıl biliyorsa o kadar bildiğinden eminim. Amerikan istihbaratının bildiğinden eminim. Amerika Dışişleri Bakanı’nın bildiğinden eminim. Yani şu saatten sonra bunda bir tereddütleri olmadığından çok netim, çok eminim” dedi. Bozdağ, Kanal 7 televizyonunda yayınlanan “Başkent Kulisi” programında FETÖ’nün darbe girişimi ve sonrasındaki sürece ilişkin soruları cevapladı.       

“Adım gibi eminim”

OHAL sürecinde dört günlük gözaltı süresinin otuz güne çıkarılmasının, çalışmaları rahatlattığını belirten Bozdağ, bu süre zarfında ifadeler arasındaki çelişkiler, ifade dışında elde edilen bilgi, bulgu, belge ve olguların tek tek değerlendirilmesinin bu işin gerçek boyutunu ortaya çıkaracağını vurguladı. 15 Temmuz darbe girişiminin Gülen’in talimatıyla yapıldığından emin olduğunu belirten Bakan Bozdağ, şu değerlendirmelerde bulundu: “Amerika Birleşik Devletleri’nin de bu darbeyi Fetullah Gülen’in yaptığını, Sayın Obama kendi adını nasıl biliyorsa o kadar bildiğinden eminim. Amerikan istihbaratının bildiğinden eminim. Amerika Dışişleri Bakanı’nın bildiğinden eminim. Yani şu saatten sonra bunda bir tereddütleri olmadığından çok netim, çok eminim. Başka ülkeler de bunu biliyor, çünkü her ülkenin istihbarat örgütü var, her ülke dünyada neler olup bittiğini biliyor, büyük ülkelerin tamamı bu bilginin kati derece de sahibidir.”

“Öztürk’ün ifadelerini tekzip edecek çok delil var”

Bakan Bozdağ, darbenin planlayıcılarından olduğu belirtilen Akın Öztürk ile ilgili bir soru üzerine, soruşturmanın devam ettiğini hatırlatarak, şöyle konuştu: “Ben şunu anlamış değilim, diyor ki ‘Geldi, Genelkurmay Başkanı’nı gördü’. Ortada bir darbe var, Akıncı üssüne Genelkurmay Başkanı getirilmiş ve Genelkurmay Başkanı dahil eli kelepçelenip getirilmiş, zorla getirilmiş, bir odaya hapsedilmiş, 2. Ordu Komutanı’nın o saate eli, gözü, ağzı bağlı, ama Akın Paşa elini kolunu sallayarak geziyor. Genelkurmay Başkanı’nın yanına geliyor, ondan sonra gidiyor Yaşar Paşa’nın gözünü açıyor, elini çözüyor. Eğer oradaki dahil olmamış olsa, oradakiler demez mi ‘Ya sen ne yapıyorsun, nasıl çözersin bunun elini bizden habersiz, ne geziyorsun?’ Niye onu bir odaya oturtmuyorlar? Niye onu Genelkurmay Başkanı’nın yanında Yaşar Paşa’nın yanına koymuyorlar? ‘Alt katta şunlar var, üst kata çıktım bunlar var’ benim şahsen kafam o noktada delilleri görecek, şu anda sayın Öztürk’ün söylediğini ifadeleri tekzip edecek o kadar çok delil var ki. Onun için bunları ayırt edecek yargıdır. Biz hüküm verme makamı da değiliz, ama bu işin içerisinde olmadığını gösteren bir delili de ben göremedim şimdiye kadar. Onun ifadelerini de tekzip eden onlarca ifade var. Yarın neler çıkacak onları bilemiyoruz.” 

Genelkurmay İkinci Başkanı: Ellerimi Akın Öztürk çözdü

15 Temmuz gecesinde darbeciler tarafından elleri, ayakları ve gözleri bağlanarak rehin alınan Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, savcılık ifadesinde darbe girişiminin yaşandığı gece kendi emir subayı tarafından nasıl derdest edildiğini anlattı. Güler’in ifadesi, rehin alınarak götürüldüğü Akıncı Üssü’nde Org. Akın Öztürk’ün tam bir hareket serbestisi içinde davrandığını ve darbeci askerlere talimat verdiğini söyledi. Savcılıktaki ifadesinde, 15 Temmuz gecesi gözleri bağlı iken Akın Öztürk’ün sesini duyduğunu belirten Güler, “Orgeneral Akın Öztürk’ün sesini duydum. ‘Yav Yaşar sen burada ne geziyorsun, senin burada olduğundan hiç haberim yok.’ dedi. Gözlerimi bağlayan bezi kendisi açtı. O esnada odada ikimizden başka kimse olmadığını gördüm.  Akın Öztürk yine bizzat kendisi ellerimdeki ve bacaklarımdaki kelepçeleri kesti. Karşıma oturdu ve kendi astsubayı olduğunu söylediği sivil kişiye çay, su ve bir tabaka da çerez getirtti” diye konuştu. 

Açıklamalar farklı, ifadeler çelişkili

Genelkurmay Başkanlığı daha önce yaptığı açıklamada, tutuklanan Orgeneral Akın Öztürk’ün, Akıncı Üssü’ne Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal’ın talimatıyla gittiğini açıklamıştı. Genelkurmay’dan  Öztürk’e ilişkin Akıncı üssüne giderek “oradaki kalkışmada bulunanları ikna etmesini istemiştir” açıklaması yapılmıştı. Bu açıklamanın ardından hükümet, Genelkurmay’a “Hakkında soruşturma olan biriyle ilgili kamuoyuna açıklama yapmak yanlıştır. Bir tanıklığınız varsa bunu soruşturmayı yapan savcılara, mahkemelere iletebilirsiniz” diye tepki göstermişti.

Ünal: Sözlerim çarpıtıldı

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, kendisiyle ilgili çıkan haberlerle ilgili yaptığı açıklamada, ‘Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile mutlak itaat ve uyum içindeyiz’ dedi. “Hava Kuvvetleri olarak kendi içimizde yaptığım bir konuşma maksatlı olarak ve çarpıtılarak basına yansıtılmıştır” ifadesini kullanan Orgeneral Ünal,  söz konusu haberleri gerçek dışı olarak nitelendirdi. Orgeneral Ünal, “Biz Genelkurmay Başkanımız ile mutlak itaat ve büyük bir uyum içerisinde, gece gündüz demeden yoğun bir gayretle, içimizde ur haline gelmiş olan illegal çete mensubu terörist hainleri (FETÖ) temizleme çalışmalarımızı büyük bir kararlılık, azim, inanç ve el birliğiyle yürütmekteyiz. Hiç kimsenin bu konuda en ufak bir şüphesi olmamalıdır” diye konuştu. 15 Temmuz’da Akıncılar Üssü’nde yaşananlarla ilgiili Abidin Ünal’ın “Akın Paşa kesinlikle doğru söylemiyor. Genelkurmay’ın açıklaması da doğru değil. Hiçbirine kefil değilim. Güvenecek kimse kalmadı” dediği iddia edilmişti.

Okunma Sayısı: 5428
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • abbas

    25.7.2016 03:53:37

    papatya falı açalım:yaptı yapmadı yaptı yapmadı..........

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı