"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Akıncı Üssü davasında ara karar: 29 sanık tahliye edildi

19 Ocak 2018, Cuma 22:05
15 Temmuz darbe girişiminin komuta merkezi olan Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 486 sanık hakkında açılan davada, ara kararını açıklayan mahkeme, 29 sanığın tahliyesine karar verdi.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesindeki salonda görülen duruşmada, sanık avukatlarının tahliyeye ilişkin talepleri alındı. 

SAVCI 22 SANIĞIN TAHLİYESİNİ İSTEDİ

Tahliye taleplerinin ardından görüşünü açıklayan duruşma savcısı Adnan Gümüş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım ile bazı bakan ve milletvekillerinin katılma taleplerinin kabulüne, üzerlerine atılı suç vasfının değişme ihtimali ve delil durumu dikkate alınarak, savunmaları alınan sanıklardan 22'sinin tahliyesine, Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Genel Kurmay Çatı davasında da sanık olan Ahmet Özçetin, Akın Öztürk, Bilal Akyüz, Gökhan Şahin Sönmezateş, Hakan Evrim, Kubilay Selçuk, Mehmet Dişli, Murat Koçyiğit, Mustafa Barış Avıalan, Muzaffer Düzenli, Ömer Faruk Harmancık, Turgay Sökmen ve Adnan Arıkan hakkındaki dava dosyalarının tefriki ve Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nin birleştirme talebinin kabulüne karar verilmesini talep etti.

MAHKEME BİRLEŞTİRME TALEBİNİ KABUL ETTİ

Karar için duruşmaya yaklaşık 2 saat ara veren mahkeme, aranın ardından kararını açıkladı. Mahkeme, Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Genel Kurmay Çatı davasında da sanık olan Ahmet Özçetin, Akın Öztürk, Bilal Akyüz, Gökhan Şahin Sönmezateş, Hakan Evrim, Kubilay Selçuk, Mehmet Dişli, Murat Koçyiğit, Mustafa Barış Avıalan, Muzaffer Düzenli, Ömer Faruk Harmancık, Turgay Sökmen ve Adnan Arıkan hakkındaki dava dosyalarının tefriki ve Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nin birleştirme talebinin kabulüne, Akıncı Üssü'ndeki kamera kayıtlarının üzerinde oynanıp oynanmadığı ve orjinal olup almadıklarının tespiti için Adli Tıp Kurumundan rapor istenmesine, dosya sanıkları yönünden mahkemeye yeniden Bylock listesi gönderilmesi için, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına müzekkere yazılmasına, katılma taleplerinin, sanık ve müştekilerin ifadesinin alınmasından sonra karara bağlanmasına karar verdi.

29 SANIK TAHLİYE EDİLDİ

Mahkeme, sanıklardan İsmail Hakkı Özveren, Burcu Doğan, İbrahim Çalışkan, Metin Keleş, Yasin Çetin, İbrahim Yılmaz, Zafer Şinik, Sinan Sarı, Cümali Ünal, Abdullah Bingöl, Aydın Uyan, Faruk Altınok, Ümit Özdemir, Raif Fakı, Ümit İnce, Fatih Zeki Sungur, Mehmet Ateş, Erdal Ertural, Nuri Özcan, Hüseyin Görgülü, Serkan Alkaç, Mesut Üstüncan, Ali Kahrıman, Mehmet Özkul, Faruk Yayabaş, Murat Taşan, Ramazan Aytekin, İsrafil Bilir ve Faruk Yusufoğlu'nun adli kontrol şartı ile tahliyesine karar vererek, duruşmayı 12 Şubat tarihine erteledi. 

DHA

Okunma Sayısı: 3983
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Kemal

    20.1.2018 05:10:25

    Yakında ortada.darbeye.teşebbüs eden kimde kalmayacak ama yüzbinler içerde olacak ne yaman çelişki.değil hayel edilen

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı