"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

AKP aslına rücû etti

16 Aralık 2014, Salı 11:34
Yazar Roni Margulies Sosyalist İşçi gazetesinde yayınlanan "AKP aslına rücu etti" başlıklı yazısında AKP iktidarında meydana gelen zihniyet değişikliğini ve muhalefetin tutumunu çarpıcı bir şekilde ele aldı.

İşte Margulies'in o yazısı:

AKP hükümeti normal bir memlekette iktidara gelmiş olsaydı, bugün yapmakta olduklarını zaten ilk seçildiği günden itibaren yapmaya başlardı.

İlk günden itibaren, memleketin tüm yeşil ve boş alanlarını büyük sermayenin hizmetine sunar, yoksul insanların yaşadığı kentsel bölgeleri boşaltıp inşaat sektörüne teslim eder, bunları yaparken kendi ceplerini ve taraftarlarının ceplerini doldurur, bunlara itiraz edenlerin üzerine polisi ve jandarmayı salar, muhaliflerin hepsini vatan haini, paralel, marjinal diye damgalardı.

Normal memleketlerde muhafazakâr, sağcı, büyük sermayeden yana partiler iktidara geldikleri anda böyle şeyler yapmaya başlar. Onlardan beklenen de zaten budur. Kimse demokrat, eşitlikçi, yoksulları kollayan, sermayenin azgınlığını dizginleyen politikalar uygulamalarını beklemez. Kimse de “Ay, ne kadar otoriterleştiler”, “Ah, ne korkunç, diktatörlüğe gidiyoruz” demez, zaten beklenen muhafazakâr, otoriter, sermaye yanlısı politikalara karşı muhalefet eder.

AKP hükümeti normal bir memlekette iktidara gelmiş olmadığı için, uygulamak istediği politikaları hemen uygulamaya başlayamadı. Önce, kendisini devirmek isteyenlerle uğraşmak zorunda kaldı. Muhalefet  ise “Ay, şeriat geliyor”, “Ah, kahraman generallerimizi hapse atıyorlar”, “Yaşasın Mustafa Kemal” şeklini aldı.

Üst/orta sınıfın Kadıköy, Çankaya ve İzmir’den yükselen bu muhalefetini izleyen ve memleketin geri kalanında yaşayan nüfus, “Ulan,” diye düşündü, “muhalefet buysa, ben muhalif  değilim. Ve üstelik bu muhalefete karşı bu hükümeti her koşulda desteklerim. İster yolsuzluk yapsın, ister başka bir şey.”

Durum bu hâle gelince, AKP hükümeti de rahatladı, devrilme korkusunu üzerinden attı, aslına rücu etti ve normal politikaları doğrultusunda davranmaya başladı. Yani dünyanın her yanındaki her muhafazakâr, sağcı partinin yaptıklarını rahatça yapar oldu.

AKP hükümeti normalleşti, ama muhalefet hâlâ normalleşemedi.

Neyine muhalefet ediliyor AKP’nin?

Mesela, Papa Türkiye’yi ziyaret ediyor ve Başbakan’la öpüşüyor! Eyvah ki eyvah! İşçi Partisi’nin Aydınlık gazetesine göre, bu ziyaret “Türkleri ve gerçek İslam’ı Anadolu’dan sürmek amaçlı bir Batı projesi”!

Veya, Komünist Partisi’nin haber sitesine göre, “Yok orası Türklerindi, burası Kürtlerindi, şurası Araplarındı” demek yanlıştır, çünkü “Bundan 2700 yıl önce Anadolu topraklarında Ermeni halkı diye bir halk da henüz yoktu…”

Yani AKP hükümeti Türklüğü ve İslam’ı Papa’ya, Kürtlere ve Ermenilere satıyor, aman muhalefet edelim, engelleyelim!

Muhalifleri Kemalist ve Türkçü ve mankafalı olduğu sürece, AKP hükümeti de ne kadar yolsuz ve otoriter olursa olsun “ilelebet payidar kalacaktır”.

Kaynak: Sosyalist İşçi / Roni Margulies

Etiketler: roni margulies, akp
Okunma Sayısı: 3249
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • çavdari

    17.12.2014 11:13:25

    Yorumlar akıllara ziyan hakkaten. Şimdi diyelim ki ben de AKP'nin bu operasyonlarına destek veren bir Kemalist sözü naklettim veya başka başka cenahlardan bu operasyonun doğru olduğuna dair sözler naklettim, siz hemen "fena ve fani bir adamın güzel bir sözü" mü diyeceksiniz yoksa hafif hafif viraj alıp "AKTROL" mu diyeceksiniz? Roni kim ki bu grubun iç yüzünü bilsin. Ben size Gülerce gibi Latif Erdoğan gibi işin içinden gelmiş aynelyakin bazı şeyleri müşahade eden zatların duruşunu ve bakışını naklediyorum, siz onları göz ardı edip sosyalistlerden Türkiye gerçeklerinden bihaberlerin laflarına yapışıyorsunuz. vah esefa vah esefa....

  • kamil dağıstanlı

    16.12.2014 21:28:32

    Her kâfirin sıfatı kâfir olmadığı gibi, kâfirin her sözü de yalan olacak diye bir kural yoktur. Roni'nin bu makalesi de baştan sona gerçekleri yansıtıyor. Karanlıklardan herhangi birini tercih etmek aydınlığa ihanettir.

  • muttali

    16.12.2014 13:34:02

    Fena ve fani bir adamın güzel ve baki bir sözü.. Teşekkürler Roni abi. Çavdari sen de adamın kimliği/kişiliğinden ziyade yazıya bir laf edebiliyorsan et.

  • İsmail Cebecili

    16.12.2014 13:23:52

    Tahıl kafalı AK-TROL galiba, yanlış yerde....AKTROL'ler basit, yalan yanlış, yalan dolan, ipe sapa gelmez laflarla, YENİASYA'yı ve Yazarlarını güya etkileyecekler....

  • bekirağa

    16.12.2014 12:59:00

    Çavdari'ye... "İlim Çin'de dahi olsa alınız" hadis-i şerif ise (ki öyledir), başka fikir ve düşüncelerde de hakikat payı olabilir. Bunu bu vechile görmek, feraseten pek mümkün olmuyor galiba!.. Dışarıdan Türkiye ve yönetimi nasıl görünüyorsa, senin bu ve diğer tüm yorumların da aynı görünüyor olabilir. Seni de öteleştirelim mi şimdi?..

  • çavdari

    16.12.2014 12:18:21

    Elhamdulillah, Roni Margulies "kardeşimiz ve ülküdaşımız" tam İslam davasına muvafık "Sosyalist İşçi gazetesinde" AKP'nin "hakikatini" yazmış, bunu nakletmek de iman Kuran davası güden Yeni Asya'ya nail oldu. neler göreceğiz. Biraz da Sözcü gazetesinden Yılmaz Özdil'den nakil yapamaz mısınız?

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı