"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

AKP, devlet partisine dönüştü

18 Nisan 2015, Cumartesi
“Siz devleti değiştirmediğiniz zaman, devlet bir dönem sonra sizi dönüştürüyor” diyen Siyasetçi yazar İbrahim Güçlü, “Kemalist devlet, AKP’yi dönüştürdü; dolayısıyla AK Parti, devletçi bir parti oldu ve devlet partisine dönüştü” diye konuştu.

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Güçlü, AKP’nin eski devlet güçleriyle, iktidar güçleriyle anlaştığını düşündüğünü belirtti. Balyoz ve Ergenekon’da yargılananlar, devlet iktidarının tümü değildi, bir kesimiydi” tespitini yapan Güçlü, AKP’nin sadece Balyoz ve Ergenekoncularla değil, eski devletle anlaştığı görüşünü savundu. Kemalist çevrelerin Harbiye’deki açıklamalarıyla bunu söylediklerini ifade eden Güçlü, askeri çevrenin bunu rahatlıkla dillendirdiğini ve AKP hükümeti için ‘tükürdüğünü yaladı’ dediklerini kaydetti. 

Derin devlet devreye girdi

Ağrı’daki olayda Ergenekon dediğimiz yapının etkisi olup olmadığını da değerlendiren Güçlü, şunları söyledi: “Ergenekon dediğimiz yapı ne? Eski devlet iktidarıdır. Eski devlet iktidarı, reflekslerini illa askerle ortaya koymaz. Kendisine sivil diyen siyasal partilerle de ortaya koyabilir. Şu andan itibaren eski devlet iktidarı, kendi politikalarını, kendi reflekslerini, kendi uygulamalarını AK Parti kanalıyla ortaya koyacaktır. Bundan böyle AK Parti bir araçtan ziyade bizatihi ona dönüşmüş durumdadır. Derin devlet-hükümet ayrımını burada yapmak doğru değildir. Kemalist nitelikli devletler, Baas gibi devletler, otoriter devletlerin kendilerine bile güvenleri olmaz. Kendilerini bile güvenceye bağlamak için mafya, çete türü gizli örgütlemeler ortaya çıkarabilirler. Bence uzun bir dönemdir yeni tarzda bu tür örgütlenmeler de var. Bu örgütlenmeler AK Parti’yi dürttüğü ölçüde AK Parti’yi dürterek gerçekleştirebiliyor; HDP’yi dürterek HDP ile gerçekleştirebiliyor ya da MHP ya da CHP’yi ya da başka güçleri. O bakımdan Ağrı olayında da aynı refleksi HDP’de görebilirsin. O olayda HDP’nin çok memnun olmadığını söylemek mümkün değildir. Çünkü HDP de bu ölüler üzerinden oy devşirmeye çalışıyor.” 

Ordu her zaman darbeci olmuştur

Ergenekon ve Balyoz dâvâlarının beraatla sonuçlanması da değerlendiren Güçlü, şöyle konuştu: “Şunu kabul etmek gereklidir, Türkiye’de ordu her zaman darbeci olmuştur. Balyoz ve Ergenekon’da yargılanmış olan askerlerin darbe girişiminde bulundukları konusunda şüphe duymuyorum. Hatta fırsatları olsaydı darbe yapacaklardı. Günümüzde de eğer fırsatları olursa darbe yapabilecek durumdadır. Zihniyetinde bir değişiklik olmamıştır. Onun dışındaki bir takım teknik tartışmalar var, onları konuşmak mümkündür. Ama ben, hükümetin giderek eski devlet anlayışına dönüştüğünü ve benimsemeye başladığı andan itibaren Balyoz ve Ergenekon davasına böyle bakacağını düşünüyordum. Benim için sürpriz olmadı.” 

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 1676
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hüseyin İLHAN

    18.4.2015 01:01:01

    AKP ne idüğü belirsiz garabet parti

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı