"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

AKP gençliği sorguluyor

23 Mart 2019, Cumartesi 20:00
Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden Doç. Dr. Suncem Koçer ve Doç. Dr. Çiğdem Bozdağ’ın yanlış bilgi ve sosyal medya üzerine yaptıkları saha araştırması, vatandaşların sosyal medyada kendi görüşlerine yakın haber platformları ile gazetecileri takip ettiğini ve yine kendi görüşlerine yakın haberlere güvendiklerini ortaya koyuyor.

Farklı sosyoekonomik gruplardan kişilerle yapılan görüşmelerden çıkan ilginç sonuçlardan biri, hükümet kaynaklı bazı haberleri AKP seçmeninin dahi inandırıcı bulmuyor olması… Seçmenlerin yalan haberden şikâyetçi olduğunu özellikle vurgulayan akademisyenler, “Örneğin, 8 Mart Feminist Yürüyüşü’nde ezanın ıslıklandığına inanmayan ya da şüpheyle yaklaşan AKP seçmenleri var. Muhafazakâr ailelerden gelen ve AKP’li olan 16-25 yaş arası gençlerin sorgulayıcılıklarını şaşırtıcı bulduk” diyorlar. 

Kutuplaşma güven kırıyor

Öte yandan, insanların kutuplaşmış medya ortamını sorguladıkları ve bu ortamdan rahatsızlık duydukları da araştırmadan elde ettikleri bulgular arasında yer alıyor. Doç. Dr. Suncem Koçer, seçmenin kutuplaşan medya ortamından rahatsızlık duyduğunu, ama bu ortamdan çıkma iradesi de göstermediğini belirterek, “Herkes günün sonunda kendi görüşünden haberlere inanıyor” diyor. Araştırmanın bir diğer sonucu ise, habere duyulan güvensizlik… DW’nin haberine göre, insanların kendi görüşlerine uygun haberlerin doğruluğuna dahi güven duymayabildiğini gösteren araştırma için Doç. Dr. Çiğdem Bozdağ, her kesimden vatandaşın gerçeğe ulaşma konusunda çaresizlik yaşadığını dile getiriyor. “Her iki kesimde de kafa karışıklığından kaynaklı bir mutsuzluk var. A Haber ve Fox TV kutuplaşmanın iki ucu olarak görüldüğü için seçmene güven vermiyor. AKP seçmenleri A Haber’i, muhalif seçmenler de Fox TV’nin yaptığı haberleri sorgulayabiliyor fakat bu mecraları takip etmeye devam ediyorlar” diyor.

Etiketler: seçim
Okunma Sayısı: 1599
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı