"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

AKP ihraçların arkasında

15 Haziran 2017, Perşembe
TBMM Genel Kurulunda, HDP’nin, KHK ihraçlarıyla ilgili araştırma önergesinin ele alınması önerisi kabul edilmedi. HDP Grubu adına söz alan Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, özellikle 15 Temmuz darbe girişiminden sonra “Kamu çalışanlarına yönelik büyük bir saldırı politikası gerçekleştirildiğini” ve bugüne kadar 145 binin üzerinde kamu çalışanının işlerinden edildiğini öne sürdü.

15 Temmuz’un birinci yılına yaklaşıldığını anımsatan Toğrul, “Bu zulüm politikasıyla hiç kimse abat olamaz. Gelin bundan vazgeçelim ve kamudan açığa aldığınız, ihraç ettiğiniz bu çalışanların durumuyla ilgili somut bir çalışma yapalım. Hepimizin buna ihtiyacı var” diye konuştu. CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, ülkenin her kesiminde sorunların çığ gibi büyüdüğünü söyledi. Bu sorunlara çare olması gereken üniversitelerin “kapılarına kilit vurma noktasına geldiğini” öne süren Atıcı, “Üniversiteler suskun, bu sizin de işinize yaramaz. Üniversiteler korku içinde, bu vallahi AKP’nin de işine yaramaz. Ülkenin ilerlemesi için özgürlüğe ihtiyaç var. Geriye giden bir ülke AKP’nin de işine yaramaz” değerlendirmesinde bulundu.

AA

Etiketler: tbmm, ihraç
Okunma Sayısı: 4114
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ali KALKAN

    15.6.2017 02:09:30

    Günü geldiğinde Millet de AKP' yi ihraç eder; hem de KHK olmadan...

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı