"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

AKP İl Başkanlığına girmeye çalışan darbeci askerler hakkında yeni gelişme

06 Aralık 2016, Salı 12:51
15 Temmuz darbe girişimi sırasında, AKP İstanbul İl Başkanlığını işgal etmeye çalışan şüphelilere ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca 14'ü tutuklu, 74 şüpheli asker hakkında hazırlanan iddianame onaylanarak 23. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Orhan Aydın'ın yürüttüğü, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi AKP İstanbul İl Başkanlığı binasını işgal etmek isteyen şüpheli askerlere yönelik soruşturma tamamlandı.

Soruşturma sonucunda hazırlanan 236 sayfalık iddianamede, biri binbaşı, ikisi yüzbaşı olmak üzere tutuklu 14 rütbeli asker ile tutuksuz 60 şüpheli er yer alıyor.

İddianamede, tüm şüphelilerin, TCK'nın "Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar"ı düzenleyen 309, 311. ve 312. maddesi uyarınca ayrı ayrı üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılması talep ediliyor. 

Ayrıca bir kısım şüpheliler hakkında ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan, diğer bazı şüpheliler hakkında ise ''örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına faaliyette bulunmak'' suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası isteniyor. 

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin İstanbul'da hazırlanan ikinci iddianame, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili İsmail Uç

AA

Okunma Sayısı: 901
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı