"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

AKP'li belediyeye var, diğer partililere yok

25 Ekim 2015, Pazar 12:26
Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında AKPli belediyelere, muhalif partili belediyelere verilenden yaklaşık 10 katı daha fazla işçi tahsis edilmesi tepki çekti.

Muhalif partili belediye başkanları bu kayırmacılığa tepki göstererek, halkın AKP'ye 1 Kasım'da sandıkta gereken cevabı vermesi gerektiğini söyledi.

Türkiye genelinde başlatılan ve binlerce işsizin istihdam edileceği Toplum Yararına Çalışma Programı'nın Adana ayağındaki uygulamada çifte standart uygulanması tepki çekti. Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Adana Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü, nüfusu Kozan'dan az olan AKPli Aladağ Belediyesi'ne 200 işçi verirken, MHP'li Kozan Belediyesi'ne 20 işçi tahsis etti. AKPli Yüreğir Belediyesi'nde 440 işçinin çalışmasına fırsat tanınırken nüfusu en kalabalık ilçelerden biri olan CHP'li Seyhan Belediyesi'ne ise 125, Çukurova Belediyesi'ne 60 işçinin çalışmasına izin vermesi muhalif partili belediyelerce eleştirildi. 

İşsizliğin yoğun olduğu dönemlerde veya yerlerde, 9 ay süreyle çevre temizliğinden ağaçlandırmaya, park düzenlemelerinden erozyon engelleme çalışmalarına, en fazla 9 ay çalıştırılacak işçilerden bazıları işbaşı yaptı. Adana genelinde de belediyeler, milli eğitim müdürlükleri, gençlik spor il müdürlükleri, orman işletme ve bakım ve rehberlik merkezleri için de 4 bininin üzerinde işçinin tahsisi gerçekleştirildi. Ancak bu işçilerin belediyelerde de çalıştırılmasına imkan tanıyan uygulamada çelişkiler bulunduğu belirtildi. Örneğin Türkiye'nin nüfusu en fazla nüfusuna sahip merkez ilçesi Seyhan'da belediye ancak 125 işçi çalıştırabilecek. Uygulamanın 1 Kasım genel seçimleri öncesi başlatılması da tepki çekti.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, geçen yıl kendilerine Toplum Yararına Program kapsamında hiç işçi verilmeyişine tepki göstermişti. Çetin, Çukurova Belediyesi'nin bir mahallesinden daha küçük olan Aladağ ilçesine 150 geçici işçi görevlendirildiğini aktarırken kendilerinin görmezden gelindiğini belirtmişti. İşkur, Çetin'in sesini bu yıl duydu, belediyede 9 ay boyunca 60 işçi geçici süreyle hizmet verecek. 

Belediyelere tahsis edilen işçi sayıları şöyle: Aladağ Belediyesi (AKP) 200 işçi, Ceyhan Belediyesi (AKP) 150 işçi, Çukurova Belediyesi (CHP) 60 işçi, Karataş Belediyesi (CHP) 20 işçi, Kozan Belediyesi (MHP) 20 işçi, Saimbeyli Belediyesi (MHP) 20 işçi, Seyhan Belediyesi (CHP) 125 işçi, Tufanbeyli Belediyesi (AKP) 125, Yumurtalık (MHP) 10, Yüreğir Belediyesi (AKP) 410.

Okunma Sayısı: 1870
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Toygar

    25.10.2015 16:17:08

    Benzer bir durumun Özal'ın ANAP'ı ile millete dayatıldığını bugün NTV'deki bir haberde gördüm. Belediye seçimleri öncesinde "İktidardan uzak ve parasız, eli kolu bağlı bir belediye mi istersiniz" diye seçim broşürleri dağıtmışlar. İlginç olan da, Özal bunu yaparken, Mesut Yılmaz buna karşı çıkmış. Enteresan. Sonuç ise herkesin malumu koca bir HÜSRAN olmuştu!..

  • HÜSEYİN İLHAN

    25.10.2015 15:00:29

    ALDATMA KANDIRMAPARTİSİ ancak böyle ispatlanır demiş.Ben kalıplarına,karakterlerine,şahsiyetlerine yakışanı yaptığından AldatmaKandırmaPartisini tebrik ediyorum.!

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı