"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

AKP’li vekil, Çin’i öven muhabire tepki gösterdi

20 Ocak 2019, Pazar 21:08
AKP İstanbul Milletvekili ve MKYK Üyesi Mustafa Yeneroğlu, Çin’in davetiyle Doğu Türkistan’a giden ve Çin güzellemesi yapan ATV muhabiri Erdal Kuruçay’ın açıklamalarına tepki gösterdi.

Kuruçay’ın açıklamalarıyla ilgili haberi tweeter hesabından paylaşan Yeneroğlu, “Batının propagandasıymış... Sanki Çin inkar ediyor veya sicili temiz... Kusuru olan insanlar eğitimle tedavi ediliyormuş.. Ne kadar insancıl politikaları varmış.. Bağımsız haberlerin aksine varsayalım ki yaygın işkence yok.. Peki asimilasyon insanlık suçu değil mi?” diye sordu. 

ATV muhabiri: Ön yargılarım yıkıldı, hata yapmışız

Euronews’in haberine göre Çin yönetimi, 1949 yılından bu yana hakimiyeti altında tuttuğu Doğu Türkistan’da yaşanan insan hakları ihlalleriyle ilgili suçlamaları ‘bertaraf’ etmek için 6 ülkeden gazetecileri bölgeye götürdü. Bu kapsamda aralarında Türkiye, Mısır, Afganistan, Pakistan, Bangladeş ve Sri Lanka’dan muhabirler, Çin devlet medyasının organize ettiği geziye katıldı. Geziye katılan ATV muhabiri Erdal Kuruçay sosyal medya hesabından şu değerlendirmeyi yaptı: “Yanlış algılarla küresel kapitalist ve emperyalist güçlerin bölgede yaşayan insanlar üzerinden terör propagandası yapmasını ve bunun İslam dinine ihale edilmesini önce Çin’in devlet kanalı cctv daha sonra 6 ayrı tv kanalında değerlendirdik.”

‘Hata yaptığımızı gördük’

Çin Uluslararası Radyosu’nun haberine göre, söz konusu kampları gezen ATV muhabiri Erdal Kuruçay, gördüklerini Çin medyasına değerlendirdi. ATV muhabiri Erdal Kuruçay, Instagram hesabından Doğu Türkistan’daki kampları değerlendirdi. Ön yargılarının yıkıldığını ve ne kadar hata yaptıklarını gördüklerini dile getiren Kuruçay, şu ifadeleri kullandı: “Gittiğimizde o ön yargıların yıkıldığını gördük, çünkü biz Batı medyasını okuyoruz, Batı medyasına göre hareket edip pozisyon alıyoruz. Ne kadar hata yaptığımızı gördük. Gerçekten suça meyil etmiş, suça bulaşmış iki kesim var orada. Orada bir terapi merkezini gördük. Kusuru insan yapar, sonra farkına varmak da hatadan dönmek de yine insana erdem yapan bir durumdur. Aldıkları eğitimler hem sanatsal faaliyetler hem de eğitim alanındaki birçok şey. Aynı zamanda da katma değere fayda sağlamak.”

Okunma Sayısı: 3947
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı