"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

AKP'liler, İBB'de asgari ücretin artırılmasını reddetti

10 Şubat 2016, Çarşamba 11:39
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Grubu, belediyede asgari ücretin bin 500 lira olması yönünde teklif verdi. Teklif, AKP grubunun oyları ile reddedildi.

CHP'nin İstanbul'daki 14 belediyede asgari ücreti bin 500 liraya yükseltmesinin ardından, CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Grubu, Büyükşehir Belediyesi'nde de asgari ücretin bin 500 liraya çıkartılması için önerge sundu. Teklifte, "İBB’nin hizmet alımı ve iştirakler dahil çalışan personelimizden aylık net ücreti net bin lira altında bulunan personel ücretlerinin en az net bin 500 liraya yükseltilmesi hususunda karar alınmak üzere teklifimizin gündeme alınması için gereğini arz ve teklif ederiz." denildi. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 2016 yılı Şubat ayı toplantısında sunulan önergeye AKP Grupbaşkanvekili Abubekir Taşyürek, “Bahsedilen konular ve tutarlar İBB gibi çok büyük personelin, hacmin bulunduğu değerlendirildiğinde bahsedilen tutarlar çok büyük, ödenemeyeceği bellidir, bu teklifin anlamsız olduğunu düşünmekteyim.” karşılığını verdi. 

CHP Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülveser ise CHP grubunun teklifin gündeme alınarak kabul edilmesini ve ilgili komisyonlara havale edilmesi gerektiğini ifade ederek; “Sayın AKP Grupbaşkanvekili Meclis'e sunduğumuz bu teklifi herhalde kendisini komisyonların yerine koyarak, hem Meclis adına hem de Başkan Topbaş’ın adına kendisi değerlendirmiş ve karar vermiş gözüküyor, bu doğru değil, komisyonlarda görüşülür, İBB’nin bütçesi yetersizse nedenlerini ortaya koyarlar.” dedi. 

Teklif ile ilgili AKP Grup Sözcüsü Ömer Lütfi Arı da söz alarak şunları söyledi: “Bu düşüncelerin ve teklifin önünü açmak adına CHP’li il ve ilçe belediyeleri bu kararı uygulasın ve örnek olsunlar, sonra bizler değerlendirme fırsatı buluruz”.

Arı’nın bu sözlerine karşılık CHP’li Tonguç Çoban tekrar söz alarak, “Geçen hafta CHP’li 14 belediyemizin meclislerinde asgari ücretin net bin 500 lira olması kararı geçmiş ve uygulanmaya konulmuştur” dedi. Gerçekleşen oylamada teklif CHP’lilerin evet oyuna karşın AKP’nin ret oyu ile kabul görmedi. 

Etiketler: chp, akp, ibb, asgari ücret
Okunma Sayısı: 1157
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı