"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

AKP’nin başkanlık referansı M. Kemal ve İnönü

25 Mayıs 2015, Pazartesi
Seçim çalışmalarını, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la birlikte Başkanlık istemi üzerinden yürüten AKP başkanlık sistemi için M. Kemal ve İnönü dönemlerini referans olarak gösterdi.

Adalet eski Bakanı Bekir Bozdağ, Türkiye’de fiilen başkanlık sistemiyle yönetilen dönemler bulunduğunu belirterek, “Atatürk ve İnönü dönemlerinin başbakanlarını sorsak bugün birçok kimse isimleri bilmeyebilir. Çünkü Atatürk de İnönü de fiilen başkan gibi görev yapmıştır” dedi. Bozdağ, AKP tarafından Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen “Yeni Türkiye Buluşmaları Başkanlık Sistemi”  konulu panelde, muhalefetin, başkanlık sistemine karşı olmalarının nedenini açıklamaktan kaçındığını söyledi.

1923–1950 arasını örnek gösterdi

Türkiye’de fiilen başkanlık sistemiyle yönetilen dönemler olduğunu belirten Bozdağ, “Atatürk ve İnönü dönemlerinin başbakanlarını sorsak, bugün birçok kimse isimleri bilmeyebilir. Çünkü Atatürk de fiilen başkan gibi görev yapmıştır. İnönü de fiilen başkan gibi görev yapmıştır, başkan gibi ülkeyi yönetmiştir. Menderes dönemine gelince, cumhurbaşkanı sembolik, başbakan daha güçlü hale geliyor. Başbakan, fiili başkan gibi yönetmiştir. 2008’den sonra da AK Parti döneminde fiilen başkan gibi Türkiye yönetilmiştir. Ülke ne zarar gördü?” değerlendirmesinde bulundu.

 

AA

Okunma Sayısı: 1885
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Salih

    25.5.2015 23:54:33

    huseyin ilhan karındaşım bu ne hiddet bu ne kin insan yemez içmez her haberin altına boyuna kalaylar mı? sakin ol yav kadrolu yorumcu ve kalaycılık yapma karındaş.

  • Hüseyin İLHAN

    25.5.2015 04:42:40

    AŞURE DESEM DEĞİL,HIYARLI SALATA DESEM BENZEMİYOR,NE ACAYİP .GERÇİ BUKALEMUNUN EYVAH ŞANIMIZI ÇALDILAR DİYE ÜZÜLÜYORDU AMMA BUNLARA TAM YAKIŞMIŞ.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı