"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

AKP uyuşturucuyla mücadele önergesini de reddetti

21 Ekim 2017, Cumartesi 17:52
MHP’nin ‘sentetik uyuşturucuların imalatı, dağıtımı, satışına ilişkin süreçlerin belirlenmesi ve önlenmesi’ önergesi, AKP’li vekillerin oylarıyla reddedildi.

Partisinin önerisi üzerinde söz alan MHP Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, “Üzülerek söylüyorum ki milli ordumuzun asker sayısının beş katı kadar gencimiz, uyuşturucu batağına saplanmış durumdadır” dedi. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise Türkiye’de uyuşturucu kullanımının 10 yaşa kadar düştüğünü ve son 10 yılda uyuşturucu kullanımından cezaevinde yatanların sayısının yüzde 400 arttığını aktardı. Gürer şöyle devam etti: “Çocuklarımız zehirleniyor. Gelin bu önergeyi kabul edin, birlikte mücadele edelim.” Aynı verilere göre son 10 yıl içinde uyuşturucudan yatan hasta sayısının yüzde 381 oranında arttığını belirten Gürer, bunların yüzde 11’inin 15 yaşın altındaki çocuklardan oluştuğunu belirtti. Okullarda çocukların tuvalete girerek sentetik uyuşturucu kullandığını belirten Gürer, “Okul tuvaletlerinde sentetik uyuşturucu kullanılırken, 10 yaşındaki çocuklarımız zehirlenirken, AKP’nin böyle bir konuya kulak tıkamasına anlam veremiyoruz” dedi. Araştırma önergesinin reddedilmesi üzerine söz alan CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel ise şunları söyledi: “Dinlemedikleri konuşmaları oylama sırasında içeriye girip böyle bir konuda ret oyu kullandılar. Bunun altını çiziyoruz, bunu Türkiye’deki bütün evlât sahibi ailelerin dikkatine sunuyoruz, onları şikâyet ediyorum” dedi.

***

Okumak için tıklayınız.

Yeni tehlike: Zombi hapı flakka

Ailelere madde uyarısı: 'O sözü söylemeyin'

Uyuşturucu ölümlerinde Avrupa birincisiyiz

Gençliğim eyvah!

 

Etiketler: akp, mhp, uyuşturcu, tbmm
Okunma Sayısı: 4497
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı