"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Albatros mağdurları çözüm bekliyor

27 Ocak 2018, Cumartesi
Gizli tanık Albatros’un, bir CD içerisinde verdiği listede isimleri yer alan 6 bine yakın kamu çalışanı, sorunlarına çözüm bulunmasını istiyor.

Gizli tanık Albatros’un, bir CD içerisinde verdiği listede isimleri yer alan 6 bine yakın kamu çalışanı, sorunlarına çözüm bulunmasını istiyor. 15 Temmuz darbe girişiminin üzerinden 18 ay geçti. Fakat masumların ihbar ve çeşitli listelerle oluşturulan mağduriyetler hala giderilemedi. Adalet Bakanlığı gizli tanık Albatros’un verdiği CD’de yer alan yüzlerce çalışanını, herhangi bir doğrulama işlemi yapmadan açığa aldı. Bunlardan bir kısmı adli süreç yaşayıp hapis yattı, bir kısmı ihraç oldu. Ancak yavaş yavaş, Cumhuriyet Savcılıklarının verdiği takipsizlik kararıyla birlikte, Albatros’un verdiği CD’de yer alan isimlerin suçlu olmadığı ortaya çıkmaya başladı. Mağdur olanlar, tıpkı Morbeyin de olduğu gibi masumların isimlerinin bulaştırıldığı bu sorunun çözülmesini talep ediyor. Memurlar.net internet sitesine konuyla ilgili birçok şikayet geliyor. Siteye gelen mesajlardan bazıları ise şöyle; 

Tek delil Albatros

“Ben ihraç edilmiş bir zabıt katibiyim. Yaptığım araştırmaya göre başka bir delil olmadan Albatros kod adı verilen itirafçı - iftiracı tarafından verilen listede 4 numara olduğum için gözaltına alıp tutuklandım. Hakkımda yürütülen soruşturma dosyamda aleyhime herhangi bir delil olmadığı halde sadece listede ismim olduğu için açıkta beklemekteyim. Bu listenin doğruluğu teyit edilmeden Türkiye genelinde benim gibi binlerce Adalet Bakanlığı personeli gözaltına alınmış, tutuklanmış, ihraç edilmiş ya da açığa alınmıştır . Bu listenin hedef saptırma listesi olduğunu tıpkı Morbeyin uygulamasında olduğu gibi masum insanları bu soruşturmalara dahil ederek operasyonları sulandırma amacı taşımaktadır. Sizden ricam sesimizi ilgili yerlere duyurmanızdır.”

Asılsız bir ihbar yüzünden hayatım altüst oldu

“Merhaba, ben Malatya’da zabıt katibi olarak görev yapıyordum, ihraç edildim. Soruşturmam 13 aydır devam ediyor, tek delil ise Albatros isimli bir gizli tanık ifadesi, bu adi yalancı bakanlığa bir liste sunuyor. Bir asılsız ihbar yüzünden aile şerefim hayatım alt üst oldu, 13 ay oldu hala takipsizlik kararı alamadım, adli soruşturması bitmeyen kişiyi de komisyon iade etmez, bu kısır döngü içinde hayatımı sürdürüyorum. Kızıma hamileyken adli soruşturma ve ihraç yaşadım, çok üzüldüm çok ağladım, ancak şu gün oldu hala düzelen bir şey yok. Benim gibi çok mağdur var bu Albatros listesinden.” 

Etiketler: albatros
Okunma Sayısı: 7455
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Tuncay

    26.7.2018 12:15:14

    Ohal komisyonuna başvuruma Red kararı verildi sebebi olarak ise Albatros un listesinde ismimin çıkması ve 5 numara vermesi onun haricinde birşey yok onların evinde kalıp soruların cevabını anladığını itiraf edip berat eden ve hatta hiç işlem olmadan görevinde devam eden var onlara bir işlem yapışmıyor kendi ağızları ile mahkemedeki itirafları evlerinde kaldıkları ve soruların cevapları verildiğini beyan etmesine rağmen kişi hala çalışmakta peki nasıl oluyor da bu Albatros o kişiyi listeye yazmıyor yazıyorsa nasıl ihraç olup tekrar döne biliyor birisi bunu açıklasın

  • Emre

    27.1.2018 14:50:33

    01.01.2017 tarihinde atandım. Albatrosun vermiş olduğu listeden dolayı açığa alındım. Cezaevinde yattım. 3. duruşmaya gireceğim. Garip bitmek bilmeyen bir kısır döngü içerisinde kendimizi aklamaya çalışıyoruz.

  • Selami YILDIZ

    27.1.2018 07:32:43

    İNSANLARIN HAYATINI KARARTMAK BU KADAR KOLAY OLMAMALI Haberde bahsedilen itirafçılar/iftiracılar, çok sayıda insanın hayatını kararttı. Sevmediği veya rakip gördüğü insana iftira atmaktan çekinmeyen kişilerin dedikleri, "delil" kabul edilip kamu görevlileri hakkında işlem yapıldı. Normal şartlar altında verdiği hiçbir ifadeye itibar edilmeyecek bir kişinin, örneğin dört kişiyi öldürmüş bir mahkumun, tescilli bir caninin ifadesi ile / iftirası ile hayatlar karardı. Umarım hiç vakit geçirmeden yetkililerimiz bu sorunu çözüme kavuşturur. Adalet yerini bulur.

  • arif

    27.1.2018 01:44:39

    Hakkımda yürütülen soruşturma dosyamda aleyhime herhangi bir delil olmadığı halde sadece listede ismim olduğu için açıkta beklemekteyim. ILGINÇ...

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı