"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Aldatıcı gazete başlıklarına tıklamama kampanyası

12 Ocak 2015, Pazartesi 12:14
Ekşi Sözlük yazarının başlattığı "Aldatıcı gazete başlıklarına tıklamama kampanyası"nı destekliyoruz.

İnternet gazeteciliğinde kullanılan okuyucu kandırmaya çalışan başlıklardan hemen herkes şikayetçi. Türkiye'nin en çok tıklanan haber sitelerinin dahi sıklıkla tercih ettiği bu hareket, internet gazeteciliğinin prestijini olumsuz olarak etkiliyor, okuyucunun güveni ciddi manada zedeleniyor.

İnternet üzerinden haber takibi yapan bizler de bu durumdan şikayetçiyiz. Diğer haber sitelerine de daha fazla tık almak uğruna okuyucuyu kandırmaktan vazgeçmeleri çağrısında bulunuyoruz.

Yeni Asya Gazetesi olarak bizler de bugüne kadar okuyucu yanıltmamaya, içi boş haberleri şatafatlı başlıklarla sunmamaya gayret ettik, etmeye de devam edeceğiz inşallah. Bu meyanda "mordevrim" isimli Ekşi Sözlük kullanıcısının başlatmış olduğu kampanyayı desteklediğimizi duyuruyoruz.

Ekşi Sözlük'te yer alan kampanya metnine konu edilen ve haber sitelerini takip eden hemen herkesin aşina olduğu bu başlıkları, argo kelimeleri ayıklayarak sizlere sunuyoruz:

*inanılmaz kaza! (bildiğin araba arabaya çarptı) tıklamayın!

*böyle dostluk görülmedi! (16 milyonuncu kedi köpek dostluğu.) tıklamayın!

*chp'de toplu istifa! (aydın'ın nazilli ilçesinin gümbeti kasabasının çölecik chp belde teşkilatında 3 üyenin istifası) tıklamayın!

*kredi kartı kullananlar dikkat! (işte şifrenizi falan çalıyorlar. evet, bu haberi 3 sene önce de yapmıştık. 3 senedir yine çalıyorlar. durmadılar hiç) tıklamayın!

*bunu da yaptılar! (bir şey yapmadılar aslında. bu başlığı her şeye kullanıyoruz biz) tıklamayın!

*galatasaray'da flaş gelişme! (ronaldinho'yu ya da 35 yaşında bir futbolcuyu alacak gibi oldular) tıklamayın!

*cem yılmaz'ın herkesten sakladığı sırrı! (sabahları kepek ekmeği yiyormuş sadece) tıklamayın!

*stüdyoda müthiş şok! (kadın eltisi hakkında atıp dururken kaynının görümcesi telefonla bağlanıp onu yalanladı) tıklamayın!

*yok böyle bir olay! (çok boş bir haber bu, emin olun) tıklamayın!

*mucize kurtuluş! (kaza yaptı ama ölmedi. bugün kaza yapan 12bin insan gibi) tıklamayın!

*kanserin tedavisi bulundu mu? (bulunmadı) tıklamayın!

*bu ünlüyü tanıyamayacaksınız! (kıvanç'ın lisedeki hali) tıklamayın!

*denizden bu da çıktı! (yok, buda heykeli değil, klozet falandır kesin) tıklamayın!

*sosyal medyayı salladı (twitter'da 70 iq seviyesinde espri yapan bir ünlü) tıklamayın!

*bilimin cevap veremediği 10 fenomen (hepsinin koca bir meydan laroussee serisini dolduracak kadar açıklaması var aslında ama kime anlatıyorsun?) tıklamayın!

*memura müjde (hiçbir memurun aslında bir şey anlamadığı ek ödenek ve taban maaş katsıyılarında düzenlemeye gidilmiş. mayışlar 2 lira artmış) tıklamayın!

* bakın ne dedi (merak etme, dediği saçma şeyi öğrenmen sana hiçbir şey kazandırmayacak) tıklamayın!

* onu hiç böyle görmediniz? (illa ki tırt birinin yaptığı tırt bir şeyin haberidir ama lan herhalde görmedim, artık her kimse 24 saat adamı takip etmiyorum ya) tıklamayın!

* bu hastalık ile yaşamak çok zor! (hangi hastalıkla yaşamak kolay ? manyak mısınız!) tıklamayın!

Okunma Sayısı: 3474
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hüseyin İLHAN

    13.1.2015 09:28:37

    Ülkemizde hırsızlığın,sahtekarlığın desteklendiği dönem bu dönem kadar olmadı.Tiyatroya,sinemaya,futbola ve basına destek altında yandaşların müstehcenliği,tiyatrolarında din ve dindara hakareti,yandaş tv.lerde ailenin tahribi,müstehcenliğin teşviki,basında yalancının sermayalenmesi,futbolda haksızlık yapanın korunduğu,bunun için çıkartılan kanundan yapan zarar görüyor diyerek tekrar değiştirildiği dönemi bu dönem kadar hatırlamıyorum.Tıklasan nolur,tıklamasan nolur deme.DAİMA HAK VE HUKUKUN YANINDA,ADALETİN TECELLİSİ için olmak lazımdır vesselam.

  • Göksel

    13.1.2015 00:07:25

    Çok doğru, aynen katılıyorum.

  • refik

    12.1.2015 21:14:26

    Ben bir tavırdan bahsediyorum... Üstelik İslam Hukukunda Peygamberimize hakaret edenlerin cezai hükmünün yanında o zihniyete sahip birisinin olduğu yerde olmamak hiç hükmündedir... Küfür ile beraber olmak ta gayrı durmak ta herkesin kendi tercihidir... Ve işin özü mesele kişi meselesi değil zihniyet meselesidir... Kişi meselesi olsa çözülür de zihniyet çözülmez...

  • masallah

    12.1.2015 20:43:55

    üstad kimseye toptancı yaklaşmaz. ekşiye yazanlar kozmopolittir. dediğiniz eylemleri eleştiren yüzlerce yazar vardı onlardan biri de benim.

  • refik

    12.1.2015 20:14:22

    ekşi'nin yaptığı hiçbir şeye katılmam... Önce Peygamberimize hakaretler savurdukları sayfalarını silsinler... Zaten yapmadığım bir şey içinse eğri adamın dediğini kendime delil etmeye ihtiyacım yok... Mesela katil birisinin elindeki silahı saklayıp hadi bireysel silahlanmaya hayır diyelim demesinden bunların farkı yoktur...

  • Recep Günay

    12.1.2015 16:22:28

    Güzel :)

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı