"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Alfemo'ya kayyım atandı

01 Ekim 2016, Cumartesi 20:25
İzmir'de yürütülen 15 Temmuz darbe soruşturması kapsamında Torbalı ilçesindeki Alfemo şirketine Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) yetkilileri kayyım olarak atandı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü 15 Temmuz darbe soruşturması kapsamında savcılığın talebi üzerine İzmir Sulh Ceza Hakimliği, Alfemo AŞ'ye 674 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin (KHK) 13. ve 19. maddeleri ve CMK'nın 133. maddesi uyarınca kayyım tayin edilmesine karar verdi.

Hakimliğin kararıyla Alfemo şirketine Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) yetkilileri kayyım olarak atandı.

Kayyım atanması kararının ardından İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri önceki gün Alfemo'nun Torbalı'daki fabrikasına giderek incelemelerde bulundu, bazı evraklara el koydu.

Muhasebe defterinin arasından 1 dolarlık banknot çıkması üzerine muhasebe müdürü gözaltına alındı. 

Kimse işten çıkartılmayacak

Polisin incelemesinin ardından bazı TMSF yetkilileri, 600 çalışanı bulunan fabrikaya gelerek personel ile toplantı yaptı.

Yönetimin değişeceğini, fabrikanın ise işlemeye devam edeceğini bildiren yetkililer, yarım gün olan cumartesi günü tatilinin tam gün olacağını ifade etti.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalar çerçevesinde örgüte "himmet" adı altında finansal destek sağladığı gerekçesiyle haklarında yakalama kararı bulunan Alfemo AŞ'nin sahibi Ramazan Davulcuoğlu ve kardeşleri aranıyor.

AA

Etiketler: alfemo, kayyım
Okunma Sayısı: 2718
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • mustafa

    2.10.2016 02:24:10

    para edecek herşey alınır ve satılır

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı