"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ali Fuat Başgil’i duâlarla anıyoruz

19 Nisan 2021, Pazartesi 18:00
Hürriyet sevdalısı hukukçu, darbe karşıtı, Bediüzzaman’ın dostu Ali Fuat Başgil’i vefatının 54. yılında rahmetle yad ediyoruz.

'Bediüzzaman’ın dostuydu'
Ali Fuat Başgil: Bediüzzaman gibi şevk ve ümit aşılamak lâzım
Başgil gibi hukukçular lâzım
Darbecilerle yıldızı hiç barışmadı...

Demokrasi uğruna çetin mücadeleler veren Ali Fuat Başgil, Bölükbaşıoğulları’ndan Mehmed Şükrü Efendi’nin oğlu olarak 1893 yılında Samsun’da doğdu. 17 Nisan 1967 yılında vefat etti. Ayaklı bir hukuk okulu olan Başgil’in cenazesi Karacaahmet Mezarlığı’na defnedildi. 

Bediüzzaman Said Nursî’nin talebelerinden merhum Bayram Yüksel, bir hatırasında Başgil’in şöyle dediğini aktarmıştı:

“Bir zaman Ali Fuat Başgil,’ Üstadın ilmine hayranım. Bizim tahsil ettiğimiz ilimle, Üstadın ilmi mukayese edilemez. Üstada Cenab-ı Hak öyle bir ilim nasib etmiş ki; umman gibi, aştıkça kabarıyor. Bir deniz ki içine girdikçe giriliyor. Bundaki ilmin ucu bucağı yoktur. Diğer eserleri, ilimleri müstesna, yalnız Türkiye’de Osmanlı lisanını muhafaza ettiği kâfidir. Çünkü onun eserleri aynı zamanda Osmanlı lisanını muhafaza ediyor’ demişti”

İstanbul - Yeni Asya

Okunma Sayısı: 1037
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Sezai MUMCU

    20.4.2021 02:54:31

    1) Kimi Kur'an Müfessirleri (Allah hepsinden razı olsun) Risale-i Nur Külliyatının husule gelişini şöyle telaffuz etmişler: "Bize Said Nursî ye olduğu gibi kimse hakikatleri gaybden fısıldamamıştır" LEDUNİ İLİM e bütün dahiyane 80 küsür cilt ilim kitaplarını hafızasında bulundurmanın yanında kendisi dahi bir MANTIK KITABI telif etmesine rağmen neşretmemiş, gayb alemine havale etmiş. Bütün büyük evliyaların malumu ladunî ilim VEHBİ dir kesbi değildir. Allah istediği sevgili kuluna bu ilmi bahşeder, ihsan eder. İşte KIYAMET ASIRLARININ MÜÇTEHİDİ ve MEHDİ Yİ AZAMI ancak bu vasıfları haiz NURANIYET KÜLLİYATIDIR!

  • Sezai MUMCU

    20.4.2021 02:53:53

    2) Bu atıfları, itafı bizzat merhum ve muazzez Üstadımız Bediüzzaman Said Nursî en derin mütevazilikle ifade etmiştir... YILDIZLARI KONUŞTURAN YILDIZNAME GİBİ , HAKİKATLERİN LİSANA GELİP KONUŞTUĞUNU TE'YİD EDER, SAİD FANİDİR der; Hz. İbrahimvarî “Lâ uhubbil Afilin” tarzinda manayi ismine (bir şeyin kendine) bakmayın, manayı harfine ( taşıdığı anlama o anlamı ona yükleyen Allah’a) ehemmiyet verin der. KONUŞAN YALNIZ HAKİKATTİR. LEDUNİ İLMİ’nin zaten ağlebi gaybımız olan bir Hakikatler Cenneti değil midir!

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı