"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ali Nesin: Babam, asıl yüzde 93’ün aptal olduğunu düşünüyordu

09 Şubat 2015, Pazartesi 23:13
Aziz Nesin’in oğlu Ali Nesin, Türk halkının yüzde 100’ünün yüzde 60’ının aptal olduğunu düşündüğünü belirterek, "Babam da kendisi de bu rakamı, yüzde 60’ı aslında Türk halkını sevdiği için tenzilat yaptığını, asıl rakamın yüzde 93 olduğunu söylemişti bana." dedi.

Bir gazetecinin "Geçen gün babanız Aziz Nesin’in ‘Türk halkının yüzde 60’ı aptaldır demişti, yüzde yüz haklı çıktı.’ sözünüzü okudum ne diyeceksiniz?" sorusuna ise "Yüzde konusunda mı?" şeklinde karşılık veren Ali Nesin, "Geldiğimden beri bana söylenen budur, herkes bunu söylüyor. Kime sorarsan; ‘çok haklıydı, ben başlangıçta karşı çıkmıştım ama 15 yıl sonra şıp diye anladım bunu.’ diyor. Ben de bunun üzerine geçenlerde bir şey yazmıştım Facebook sayfamda; ‘Türk halkının yüzde 100’ü yüzde 60’ının aptal olduğunu düşünüyor’ diye. Babam da kendisi de bu rakamı, yüzde 60’ı aslında Türk halkını sevdiği için tenzilat yaptığını, asıl rakamın yüzde 93 olduğunu söylemişti bana." şeklinde cevap verdi. 

Ayrıca "Babanız olsa bu günü nasıl değerlendirirdi?" sorusuna ise oğlu Ali Nesin, "Bu soru bana çok soruluyor, sorulması neyse de bazıları da cevaplıyor, Aziz Nesin olsaydı da böyle böyle derdi’ diye. Ayrıca benim fikirlerime karşı olanlar bana, ‘senin baban böyle düşünmezdi, sen utanmıyor musun onun gibi düşünmemeye’ ya da ‘böyle söylemezdi bugün olsaydı’ diye. Aziz Nesin’in en sevmediğimiz yanı, Türklerin çoğu, insanların en sevmediği yanı insanın hoşuna gitmeyen açıklamalarıydı. Şimdi çok hoşlarına gidiyor ama 20-25 yıl önce yakmaya, linç etmeye kadar vardırdılar. Benim çocukluğum babam vatan hainliği söylemleri ile geçmiştir. Şimdi onlar birdenbire Aziz Nesin’e sahip çıkıp, işte Aziz Nesin olsa şöyle derdi böyle derdi. Kimsenin haddine değildir, Aziz Nesin'in nasıl düşüneceğini, ne diyeceğini tahmin etmek. Yani Aziz Nesin’in bir değeri yok mu ki her önüne çıkan ya da ben ya da herhangi birisi Aziz Nesin’in ne diyeceğini bilsin. Bilemeyiz tabi Aziz Nesin ilginç bir kişilikti, ilginç bir düşünme tarzı vardı, onların en kökenine inip de oradan hareket ederdi, hepimizi şaşırtan açıklamaları ve düşüncelerini koyardı ortaya. Aziz’i Aziz yapan da budur. Aksi halde ben Aziz Nesin’in ne diyebileceğini tahmin edebilecek olsam burada ne işim var. Eve gider yazarım sürekli." şeklinde karşılık verdi. 

Ali Nesin ayrıca Türkiye’de sancılı bir sürecin yaşandığını belirterek, şunları ekledi: "Türkiye bence çok olumlu bir yere doğru gidiyor, sancılı oluyor, sancılı da olacaktır ama gelen gençler olağanüstü, yani bir tanesi iki tanesi değil. İnsan şaşırıyor Anadolu’dan bu gençler nasıl çıkıyor diye bu eğitim sisteminden. Ben uzun dönemde, yakın dönemi bilmem, 5 yıl 10 yılı bilmem. Beni de hapse atabilirler. Birileri de, kötü şeyler de olabilir. Onlar küçük şeyler ama daha uzun vadeye baktığın zaman Türkiye büyüyen bir ülke, gelişen bir ülke, ben uzun dönemde Türkiye’den çok umutluyum."

Etiketler: ali nesin, aziz nesin, aptal
Okunma Sayısı: 15636
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • cemal özkaya

    10.2.2015 09:58:04

    aptal olan türk halkı değildir. ona aptal diyenlerdir. halkı kendi haline bıraktılarmıki iradesini ortaya koysun. ezanını sustur, camisini kapat, kuranını yasakla bunu yapmayın yazıktır diyeni ya ipte salla ya at içeri. ekonomisini belli ellere teslim et birşeyler yapmaya çalışanları devir sonra aptal. yok öyle. ona aptal diyenler aptal.

  • Sezai Mumcu

    10.2.2015 04:54:30

    Ebu Cehili günümüzde 1,5 milyar Müslüman taniyor buna ragmen Ebu Cehil Müslümanlar hakkinda ne düsünmüs oldugu kimseyi ilgilendirmiyor. Ebu Cehil bizim acimizdan Cehennemi dolduracaklarin en azililarindan biri. Kötü bir nam ile meshur. Dolayisiyla A.N. kimmis ne düsünmüs bunun bedelini ödemek kendisine düser! Aziz Nesin'in ogluna Hz. Ikrime (R.A) in Ebu Cehil'in oglu olmasina ragmen Islam Dini'nde büyük bir yeri olan alim oldugunu hatirlatmak isteriz. Zira her koyun kendi bacagindan asilir!

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı