"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ali Ünal’a 19 yıl 6 ay hapis

14 Kasım 2018, Çarşamba 17:20
Eski Zaman gazetesi başyazarı Ali Ünal, Uşak’ta yargılandığı davada 19 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Tutuklu yargılanan Zaman gazetesi eski yazarı Ali Ünal’ın ağırlaştırılmış müebbet talebiyle yargılandığı davada karar çıktı. Uşak 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Ali Ünal, şunları söyledi; “Türkiye’de görülen FETÖ davalarında adım geçmiyor. Çatı dâvâ iddianamesinde bile ismim yok. MİT ya da Emniyet’te adımın geçtiği bir soruşturma dahi yok. 1978 yılından beri yazarlık ve çevirmenlik yapıyorum. Onlarca Türkçe ve İngilizce kitabım var.” Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Ünal’ın oğlu Süleyman Ünal ise şunları yazdı; “Babam Ali Ünal’ın dâvâsında hüküm açıklandı. Tarih kulak kesilsin ve dinlesin: Darbecilikten beraat etti, ama yöneticilikten 19 yıl üç ay verdiler. “Gözünün üstünde kaşın var” cezası resmen. Ya hu, Babam hayatında hiçbir zaman hiçbir yerin ya da hiçbir kimsenin yöneticiliğini yapmamış birisidir. O, yöneticiliği sadece nefsini yönetme üzerinde yapmıştır. Bunun için ise kendisini hiçbir zaman yönetici olmaya lâyık görmemiş ve öyle mütevazi bir hayat yaşamıştır. 2.5 seneden beri “darbeye teşebbüs”ile suçlarken o yönde hiçbir delil bulamayınca birden suçlama “yöneticilik” üzerinde değişmiş ve 2.5 senelik “darbe” suçlamasından babama beraat verilirken birden ortaya çıkan hiç yapmadığı “yöneticilik” suçlamasından ise ceza veriliyor” dedi. 

 

Etiketler: ali ünal
Okunma Sayısı: 6685
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı