"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Alışma Türkiye

26 Mayıs 2016, Perşembe
10 ayda şehit olan güvenlik güçleri sayısı 500’e yaklaştı. Türkiye; AKP ve MHP Kongresi, Başbakanlık değişimi ve Başkanlık Sistemi gündemlerine yoğunlaşırken şehit haberleri gazetelerdeki yerlerini kaybetmeye başladı. Van’da şehit düşen 6 asker neredeyse haber bile olmadı.

Van’da 6 asker şehit oldu. Partisinin grup toplantısında ilk kez konuşan Başbakan Binali Yıldırım’ın yaşanan terör olaylarını görmezden gelerek “önceliğimiz başkanlık ve paralel yapıyla mücadele” vurgusu yapması tepkilere sebep oldu. Hızla değişen ülke gündeminin ve başkanlık sistemi vurgusunun yanında şehit haberlerinin medyada yer almaması tepkiler yol açtı. 

Van’dan acı haber

Van’ın Çaldıran ile Ağrı’nın Doğubayazıt ilçeleri arasındaki karayolunda TIR’ların da olduğu 12 aracı ateşe veren PKK’lı teröristler, zırhlı aracın geçişi sırasında yola tuzakladıkları patlayıcıyı infilak ettirdiler, ardından da roketli saldırıda bulundular. Saldırıda ilk belirlemelere göre biri binbaşı 6 asker şehit oldu, 2 asker de yaralandı.

Van’ın Çaldıran ile Ağrı’nın Doğubayazıt ilçeleri arasındaki Tendürek Dağı bölgesinde PKK’lı teröristlerin yola döşediği el yapımı patlayıcının infilâk ettirilmesi sonucu şehit olan 6 askerin cenazeleri, Van’da düzenlenen iki ayrı törenle memleketlerine uğurlandı. Şehit askerlerden Çaldıran İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Kıvanç Cesur, Astsubay Kıdemli Çavuş İbrahim Tıraş, şehit Uzman Çavuş Murat Sarıgül için Van Jandarma Pilot Yarbay Yusuf Turgut Kışlası Helikopter Filo Komutanlığı’nda basına açık tören yapıldı. Törene Van Valisi İbrahim Taşyapan, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Metin Temel, şehit yakınları, kurum amirleri asker ve polisler katıldı.

Okunma Sayısı: 2402
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • CESUR ADAM

    26.5.2016 07:44:42

    Siz 'ALIŞMA TÜRKİYE,diyorsunuz amma nelere alıştırdılar bir bakalım. Din namına çıkıp DİN ve DİNDAR MEFHUMU BAYAĞILAŞTIRILDI. Müslüman YALAN SÖYLEMEZ sözü sıradanlaştırıldı. HIRSIZLIK yapan gösterilen raksiyon ÇALIYOR AMMA ÇALIŞIYOR denildi. MUKADDES BELDELER için hasretle gönüller yanarken KABE SİYASET MEYDANI na çevirildi. AHDE VEFA milletimizin hassasiyet gösterdiği değer iken DOSTLARI BİR BİR SATAN VE ARKADAN VURAN ZİHNİYET LİDERLEŞTİRİLDİ. ŞEHİTLERE ALIŞMALIYIZ diye maalesef DİNDAR GAZETECİ ile MİLLETE YEDİRİLDİ. BUKALEMUN BUNLARI GÖRÜNCE eyvaaah ünvanımı AKP ye kaptırdım diyerek terki dünya eyledi.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı