"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Alman İçişleri Bakanı: Siz bizim Müslümanlarımızsınız

07 Temmuz 2015, Salı 19:02
Katıldığı bir iftar programında Müslümanlara sıcak mesajlar veren Alman Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere’nin “Ben burada tüm Müslümanlara bizim toplumumuzun Müslümanları olduğunu söylüyorum.” sözü uzun süre alkışlandı.

Thomas de Maiziere, “Birbirimizi anlamalı ve diyaloglarla birlikteliğimizi güçlendirmeliyiz. Dini kendi cani emelleri için istismar edenlere ve kendinde dini yorumlama yüceliği gören istismarcılara karşı beraberliğimizi kuvvetlendirmeliyiz.” dedi. 

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Şehitlik Camisi’nde düzenlenen iftara katılan Hıristiyan Demokrat Partili (CDU) Bakan de Maziere, Müslümanlara burada sıcak mesajlar verdi. İki minareli caminin avlusunda açık havada yapılan iftar öncesinde bir konuşma yapan İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere “Sayılarını tam olarak bilemesek de Almanya’da 4 ila 5 milyon Müslüman yaşıyor, sayı nüfusun yüzde 5’ine tekabül ediyor. Bu Almanya’nın büyük bir bölümünü oluşturuyor. İster erkek ister kadın olsun Almanya’daki her Müslüman’ın kendisini toplumumuzun değerli ve önemli bir parçası olarak algılayarak hissetmesini önemli buluyorum. Müslümanların kendilerini bu şekilde hissetmelerini sağlamak bizim hepimizin önemli görevidir.” dedi. 

“MÜSLÜMANLARIN BANA ‘İÇİŞLERİ BAKANIM’ DEMELERİNİ SEVİYORUM” 

İftar programında şahsına ‘içişleri bakanım’ diye hitap edilmesini sevdiğini kaydeden De Maiziere, kendisi de buna karşılık olarak “Ben de burada tüm Müslümanlara bizim toplumumuzun Müslümanları olduğunu söylüyorum.” ifadesini kullandı. Bakanın bu sözü davetliler tarafından uzunca alkışlandı. İnsanların birbirlerini kategorilere bölerek ayrıştırmalarını hoş karşılamadığının altını çizen Bakan de Maiziere, “Bu zaten Almanya’daki ekonomik, sosyal, kültürel realiteler açısından da gerçeklerle bağdaşmamaktadır.” dedi. 

Başta İslam Konferansı toplantıları olmak üzere şiddeti destekleyen radikal görüşlerle mücadelede, İslamofobi konusunda, dini hoşgörü mevzularında Müslümanlarla beraber çalıştıklarını anlatan Alman bakan, İslam karşıtlığı ile ilgili suçlarla mücadele ve ilgili eylemlerin suç olarak istatistiklere geçirilmesi gibi konularda görüş alışverişinin sürdüğünü hatırlattı. Bakan de Maiziere ayrıca “Bugünkü iftar yemeğinde olduğu gibi birlikte yaşamda da insanlar arasında sıcaklıkların oluşmasını temenni ediyorum.” dedi. “Mükemmel bir akşam geçirdiğini” ifade eden de Maiziere karşılıklı hoşgörüden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

İftara Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, Başkonsolos Ahmet Başar Şen, DİTİB Başkanı Nevzat Yaşar ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katıldı. Camiyi gezen Bakan de Maiziere Şehitlik Camisi Yönetim Kurulu Başkanı Ender Çetin’den cami mimarisi ve diyalog çalışmalarıyla ilgili bilgiler de aldı.

Okunma Sayısı: 1592
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı