"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Alman yatırımcılardan hukuk mesajı

02 Ekim 2018, Salı 17:38
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Berlin ziyareti sırasında kritik bir görüşme yaptığı Alman ekonomi dünyasının temsilcilerinin Türkiye’ye yatırımların arttırılması için beş şart öne sürdüğü ortaya çıktı.

Buna göre Alman yatırımcılar Erdoğan’a “güvenimizi yeniden kazanın” mesajını verdi ve endişelerinin giderilmesi için “hukuk devletinin yeniden tesisinin” ön şart olduğunu iletti.

Deutsche Welle Türkçe’nin edindiği bilgilere göre, Türkiye’de yatırımları bulunan Alman ekonomisinin devleri Cuma günü Berlin’de bir araya geldikleri Erdoğan’a, Türkiye’deki yatırımlarına büyük önem atfettiklerini, Türkiye’den çıkmak istemediklerini, ancak ekonomik işbirliğinin sürmesi ve artması için öncelikle Alman iş dünyasının güveninin yeniden kazanılması gerektiğini iletti. Toplantıya katılan Alman iş dünyası yetkilileri, Türkiye ekonomisindeki olumsuz gidişattan duyulan endişelere dikkat çekildiğini aktardı, Erdoğan’a güvenin yeniden tesisini sağlayacak şu beş maddenin iletildiğini kaydetti; “Hukuk güvenliği güçlendirilmeli, Demokratik kurumlar işler hale getirilmeli, Merkez bankasının bağımsızlığı sağlanmalı, Türk hükümeti Gümrük Birliği kurallarına bağlı kalmalı, Yeni yatırımlar için çerçeve şartlar iyileştirilmeli.

Etiketler: türkiye, almanya
Okunma Sayısı: 1254
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı