"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Almanlar’dan basın kartı krizine tepki

04 Mart 2019, Pazartesi 17:30
Türkiye’nin basın kartının uzatılması başvurusuna ret cevabı verdiği Alman gazetecilerin sayısı üçe çıkarken, Almanya’da meslek örgütleri ve medya kurumlarından gelen tepkiler artıyor.

Türkiye’de çalışan Alman gazetecilerin basın kartı başvurusunun reddedilmesi, Almanya’da yoğun eleştirilere neden olmaya devam ediyor. “Türkiye’deki muhabirlerin akreditasyonunun keyfi bir şekilde uzatılmaması tamamıyla kasıtlı çıkarılan bir zorluk” diyen Alman Gazeteciler Birliği’nin (DJV) sözcüsü Hendrik Zörner, Tagesspiegel gazetesine yaptığı açıklamada, “AKP rejiminin belli ki eleştirel haberciliği engellemeye çalıştığını” kaydederek, “ret cevabı için anlaşılabilir bir gerekçe” bulunmadığını dile getirdi. DW’nin haberine göre Zörner, gazetecilerin “derhal” basın kartlarına kavuşmalarını ve basın özgürlüğünün daha fazla kısıtlanmamasını talep ettiklerini belirtti.

Basın özgürlüğüne ağır müdahale

Berlin merkezli gezetenin Genel Yayın Yönetmeni Mathias Müller von Blumencron, “Bu basın özgürlüğüne ağır bir müdahaledir. Bu tür yöntemleri sadece Venezuela ve Libya gibi ülkelerden biliyoruz” dedi.”Özellikle Berlin’deki Türk hemşehrilerimiz için vatanlarından aktardığımız haberler büyük önem taşıyor” diyen Von Blumencron Türk yetkililere kararlarını yeniden gözden geçirme çağrısında bulundu. Tagesspiegel’in pazar günkü baskısında gazetenin yayımcısı Stephan-Andreas Casdorff imzasıyla çıkan yorumda ise, Türkiye’nin tutumunun Ankara’nın Avrupa Birliği üyeliğine karşı çıkanların işine yarayacağını belirtti. “Temel haklara riayet etmeyen bir ülke nasıl Birliğe alınabilir ki?” sorusunu yönelten Casdorff, Avrupa Birliği’nin ekonomik bir birlik değil, bir değerler birliği olduğunu vurguladı. Bu değerler arasında ifade ve basın özgürlüğünün gözden çıkarılamaz olduğunu belirten Tagesspiegel gazetesinin yayımcısı, bu değerlerin de demokrasi için vazgeçilemez olduğunu kaydetti ve demokratik olmayan bir ülkenin de Avrupa Birliği’ne üyelik şansı bulunmadığını dile getirdi.

Okunma Sayısı: 1950
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı