"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Almanya'dan okumaya geldi, hafızlık yarışmasında şampiyon oldu

21 Mayıs 2015, Perşembe 12:59
Almanya'dan 4 yıl önce lise eğitimi için Türkiye'ye gelen Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi 4. sınıf öğrencisi Yunus Emre Yanaz, hafızlık yarışmasında Türkiye şampiyonu oldu.

Lisenin Hafızlık Kulübü'nde 4 yıldır "hafızlık" eğitimi alan Yanaz,  imam hatip liseleri arasında yapılan hafızlık yarışmasına geldiği yıldan beri katıldığını, bu süreçte değişik dereceler elde ettiğini söyledi.

"Son sınıfta mezun olmadan bu güzel dereceyi elde etmek muhteşem bir duygu" diyen Yanaz, yarışmada ezber kuvveti ile Kur'an-ı Kerim harflerinin çıkışlarının dikkate alındığını, sesin güzel olmasının da puanlamada az da olsa etkisi bulunduğunu ifade etti.

Yanaz, İstanbul'da bu yıl çok fazla talep olduğu için kentin beş bölgeye bölündüğü bilgisini vererek, önce Pendik, Sultanbeyli ve Tuzla'nın da içinde bulunduğu kendi bölgelerinden birinci çıktığını aktardı.

Beş bölgenin birincilerinin buluştuğu İstanbul finalinde de birinciliği kazandığını anlatan Yanaz, hafta sonu Samsun'da yapılan Türkiye finalinde Allah'ın yardımıyla birinci olduğunu bildirdi.

Yanaz, "Türkiye finalinde 10 farklı bölgeden 10 hafız ile yarıştım. 4 yıldır katılmış olsam da ister istemez heyecan oldu. Ayrıca ailemin, arkadaşlarımın, hocalarımın da beni izlediğini biliyordum. Onlara mahcup olma duygusu da insanı heyecanlandırıyordu. Ancak ben tecrübelerimden tevekkül etmeyi öğrendim 4 yılda. Çalıştım ve tevekkül ile ilgili ayeti düşündüm. 'Allah bize kafidir ve O, ne güzel vekildir' ayetini. Beni o rahatlattı" diye konuştu.

Böylesine güzel ve anlamlı bir yarışmada şampiyon olmanın anlatılamayacak kadar güzel bir duygu olduğunu belirten Yanaz, bu başarısıyla Almanya'daki çevresinin, hocalarının ve bütün sevenlerinin mutlu olduğunu kaydetti. 

Yanaz, yarışmada Kur'an-ı Kerim'in 600 sayfasının 3'e bölünerek, her bölümden ayrı ayrı sorular sorulduğunu sözlerine ekledi.

"Okulumuzun başarılarına bir yenisi eklendi"

Okul müdürü Mitat Tekçam da Türkiye'nin ilk Anadolu imam hatip lisesi olarak kurulan okullarının geride bıraktığı 29 yılda başarılarla anıldığını ifade ederek, bu süre içerisinde katsayı probleminin olmadığı yıllarda üniversite sınavlarında çok sayıda birinci çıkardıklarını söyledi.

Lisenin akademik alandaki bu başarıları kadar sosyal ve kültürel alanlardaki başarılarıyla da toplum tarafından bilindiğini ve takdir edildiğini vurgulayan Tekçam, okulun farklı konularda 9 dergi çıkardığını anlattı.

Tekçam, "Akademik, kurs ve proje çalışmalarımız okulumuz içerisinde öğretmenlerimiz rehberliğinde yapılmaktadır. Okulumuzda Milli Eğitim Bakanlığı'nın sosyal etkinlikler yönetmeliği çerçevesinde kulüp çalışmaları da güzel bir şekilde devam etmektedir" dedi.

Okullarında 45 farklı kulüp bulunduğunu dile getiren Tekçam, 2009'da kurdukları Hafızlık Kulübü'nün en ileri çıkan kulüplerden biri olduğunu aktardı.

Yanaz, "Hafızlık çalışmaları sayesinde öğrencilerimizin lise eğitiminin yanı sıra Kur'an-ı Kerim'i de ezberleyerek buradan bir üst eğitim kurumuna gitmesi hedeflenmektedir" diye konuştu.

AA

Okunma Sayısı: 1742
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı