"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

''Almanya, Türkiye'nin en büyük ticaret ortağı ve en büyük ihracat pazarı"

06 Mart 2019, Çarşamba 21:47
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, "Almanya 36 milyar dolara ulaşan dış ticaret hacmiyle, Türkiye'nin en büyük ticaret ortağı ve en büyük ihracat pazarı." dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 36 milyar dolara ulaşan dış ticaret hacmiyle Almanya'nın Türkiye'nin en büyük ticaret ortağı ve en büyük ihracat pazarı olduğunu belirterek, "Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odasının (AHK Türkiye) Ankara Ofisi, mevcut ekonomik ilişkilerimizi bir üst seviyeye çıkarıp, daha kuvvetli iş birliğini mümkün kılacak." dedi.

Varank, Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odasının, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde (TOBB) düzenlediği "Meslek eğitiminde önemli fırsat: Dijitalleşme" toplantısına ve Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odasının Ankara Ofisini açılışına katıldı.

Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası'nın 25. yılını kutladığını bildiren Varank, odanın iki ülke arasındaki ticaret ve yatırımların gelişmesinde büyük rol oynadığını söyledi. Almanya'nın 36 milyar dolara ulaşan dış ticaret hacmiyle, Türkiye'nin en büyük ticaret ortağı ve en büyük ihracat pazarı olduğuna işaret eden Varank, söz konusu ülkenin ithalatta da 3. sırada yer aldığını kaydetti.

Varank, Türkiye'nin 7 binden fazla Alman şirkete ev sahipliği yaptığına dikkati çekerek, "Bu şirketler, 14 milyar doların üzerinde yatırım hacmine sahip, 140 bin kişiye istihdam sağlıyor. Yapılan yatırımlar imalattan hizmet sektörüne, enerjiden perakende ticarete varıncaya dek pek çok alana yayılmış durumda. Açılışını gerçekleştirdiğimiz ofis, mevcut ekonomik ilişkilerimizi bir üst seviyeye çıkarıp daha kuvvetli iş birliğini mümkün kılacak." diye konuştu.

 

AA

Etiketler: Almanya, İthalat, İhraçat
Okunma Sayısı: 1766
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı