"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Alo Hayat Ağacı Projesi' tanıtıldı

19 Aralık 2014, Cuma 16:21
Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, "Hayat Ağacı Projesi'yle evlatlarımızı uyuşturucu girdabından çekip kurtaran güçlü bir el olmaya karar verdik" dedi.

Feyzioğlu, TBB'nin madde bağımlılığına karşı hazırladığı Hayat Ağacı Projesi'nin Av. Özdemir Özok Konferans Salonu'nda düzenlenen tanıtım toplantısında, dün Gaziantep'te av tüfeğiyle vurularak öldürülen avukat İsmail Akkaya'yı anarak, konuşmasına başladı.

Böyle bir olayın hiç kimsenin başına gelmesini istemediklerini belirten Feyzioğlu, "Bir hakimin başına gelsin asla istemeyiz ama bu bir hakimin başına gelseydi bugün yer yerinden oynamıştı" diye konuştu.

Akkaya ve bugüne kadar ölen avukatlar için saygı duruşunda bulunulmasının ardından Feyzioğlu, konuşmasına devam etti.

Gençlerin, çocukların ve toplumun büyük bir tehlike altında olduğunu, uyuşturucunun toplumu hedef aldığını belirten Feyzioğlu, buna karşı birlikte hareket edilmesi gerektiğini söyledi.

Uyuşturucu maddelerin kolaylıkla imal edildiğini, piyasaya sürüldüğünü anlatan Feyzioğlu, çocukların okul önlerinde uyuşturucu alabildiğini anlattı.

Alo Hayata Ağacı

Proje kapsamında konunun uzmanı hukukçulara 7 gün 24 saat ulaşılabilecek bir sisteme ihtiyaç duyduklarını ifade eden Feyzioğlu, bu kapsamda "444 84 98" numaralı "Alo Hayat Ağacı Hattı"nı bugün devreye sokacaklarını bildirdi.

Çağrılara avukatlarca yanıt verileceğini belirten Feyzioğlu, avukatların sır tutma yükümlülüğü bulunduğunu, bu nedenle arayan kişilerin vereceği her bilginin kendileri açısından meslek sırrı olduğunu söyledi.

Feyzioğlu, "Projeyle evlatlarımızı uyuşturucu girdabından çekip kurtaran güçlü bir el olmaya karar verdik" dedi.

Psikolog, sosyal hizmet uzmanlarından oluşan heyet gözetiminde bir de senaryo hazırlattıklarını ve "Yaşamı Keşfet" ismiyle sahneye konulduğunu aktaran Feyzioğlu, oyunun tüm Türkiye'de sahneleneceğini belirtti.

Ülke çapında sanatçılardan da büyük destek gördüklerini ifade eden Feyzioğlu, "Bir değil binlerce deniz yıldızını kurtarmaya kararlıyız. Gençlerimize, evlatlarımıza sahip çıkmaya, bu toplumun bir parçası olarak, üzerimize düşeni yapmaya kararlıyız. Meslek itibarımız ancak böyle sosyal sorumluluk projeleriyle yükselebilir" değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmanın ardından, "proje elçileri" Erol Evgin ve Murat Evgin ile projeye destek veren Işın Karaca, Muazzez Ersoy, Pascal Nouma, Kadir Çöpdemir, Orhan Gencebay, Müjdat Gezen, Oktay Kaynarca gibi ünlülerin madde bağımlılığına karşı video mesajları yayımlandı.

Okunma Sayısı: 3304
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı