"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Altan'dan 73 sayfalık bir savunma: Üniversite hocasıydım, KHK ile atıldım

21 Haziran 2017, Çarşamba 17:19
15 Temmuz Darbe Girişimi’nin medya ayağına yönelik olduğu öne sürülen dâvâ kapsamında üç kez ağırlaştırılmış müebbet talebiyle yargılanan Prof. Dr. Mehmet Altan 73 sayfalık bir savunmayla hakimin karşısına çıktı.

Altan, “Demokrasinin katledilişine alkış tutmadığım için burada olduğumun bilincindeyim” dedi. Savunma öncesinde Altan, mesleği sorulunca, “Üniversite hocasıydım, KHK ile atıldım. 1986 yılından 2006’ya kadar 20 yıl Sabah yazarıydım, sonra altı yıl Star başyazarıydım” dedi. P24’ün aktardığına göre Altan’ın ‘iddianameye kapsamlı bir cevap’ niteliğindeki savunmasından satırbaşları şöyle: “Hukuk yerine algıyla başlatılan soruşturmada 283 gündür özgürlüğünden yoksun, düşünceleri yargılanan biri olarak karşınızdayım. Devletin yaptırım gücü hukuktan koptuğunda orman yasaları devreye girer. Hukuk buharlaşır. Dün ‘askerî vesayet’ andıçlamıştı, bugün aynısını ‘siyasi vesayet’ yapıyor… 

Özgürlükçüler suç işlememelerine rağmen zorla susturuluyor 

Gözaltına alınmamdan bugüne kadarki yaşadıklarım düpedüz hürriyeti tahdit eylemidir, TCK 77’de tanımlanan suçun mağduruyum. Bugün görüyorum ki hoşlanılmayan demokratlar, eleştiri yapan özgürlükçüler suç işlememelerine rağmen zorla susturuluyor. Allahın lütfu olduğu söylenen bu dönem hoşa gitmeyen seslerin cezalandırılmasına yöneldi. Ben cezalandırılmak istenenlerdenim. Size bugün üç kitabımla gelmek isterdim, ama Silivri’den çıkarken el koydular. Darbe çağrışımlı ‘subliminal’ mesaj vermek diye bir suç yok, ama bu suçlamayla bizi aldılar gözaltına, hâkimlik de bunu onadı. Babam ve ağabeyim 600 kez yargılandı. Babam hukuktan başka şey konuşmazdı. Hukukçu bir babanın oğlu olarak böyle dâvâ görmedim. Savunma sürüyor…”

Etiketler: mehmet altan
Okunma Sayısı: 5566
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • yusuf

    22.6.2017 17:42:19

    Memleketim aydın insanlarını harcıyor yazık.....

  • DEMOKRATLAR

    22.6.2017 09:54:16

    Cesaretli savunma yapmış. Başkaları gibi pişmanlıklar ifade etmemiş

  • Aslan

    21.6.2017 23:30:37

    Ahmet Mehmet unutmayacak sizi millet

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı