"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Amerika'nın Sesi: Yeni Asya en güçlü Nurcu yapı

02 Haziran 2017, Cuma 00:07
Taksim Point Otel’de yapılan ‘Yan Yanayız Bir Aradayız’ sloganıyla bin imzacının bulunduğu basın toplantısında konuşan Kâzım Güleçyüz, Amerika’nın Sesi adlı sitede yer alan haberde de yer aldı.

 ‘Kâzım Güleçyüz: İsyanımız, evrensel hakların ayaklar altında çiğnenmesine’ başlığıyla Amerikanın Sesi sitesinde yer alan haberdeki ilgili satırlar şöyle;

“Yeni Asya gazetesi, bugün FETÖ olarak nitelendirilen Gülen cemaatinin dışında kalan en güçlü Nurcu yapı. Daha önce bu tür toplantılarda görülmen gazetenin genel yayın yönetmeni Kâzım Güleçyüz de “Yan Yanayız Bir Aradayız” buluşmasına katıldı.

Kısa bir konuşma yapan Güleçyüz, sık sık Said Nursi’nin sözlerinden örnekler verdi. Güleçyüz, “İkinci Meşrûiyet’i destekleyen Said Nursî, kanun, adalet, kanun ve meşveretin önemine vurgu yapar. Meşveret işlerin danışmayla istişareyle çözülmesi demektir. Said Nursî aynı zamanda şahsiyet-i riyasete karşı çıkar. Bugün terminolojisiyle söyleyecek olursak şahsa dayalı bir başkanlığa karşıyım der. Masuma vurgu yapar. Bir gemide 1 masum 99 cani olsa hiçbir adaletle o gemi batırılamaz der. Ancak terörle mücadeleden başlayarak son dönemdeki tutuklamalar ihraçlardan ne kadarı masum ne kadar suçlu bilmiyoruz. Evrensel hakların ayaklar altında çiğnendiği bir süreçteyiz, isyanımız buna” dedi.”

***

Okumak için tıklayınız:

“Millet, varlığını birleşerek göstermeli”

Güleçyüz: Bediüzzaman demokrasiyi tarif ederken en başa adaleti koydu

Said Nursî ekolünün temsilcisi Yeni Asya

Hukuk ve demokrasi için bir aradayız

 

Etiketler: yeni asya
Okunma Sayısı: 5011
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı