"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Anayasa Mahkemesi artık AİHM için ‘etkili iç hukuk yolu’ sayılmayabilir

16 Ocak 2018, Salı 11:00
Mehmet Altan ve Şahin Alpay kararının uygulanmamasının ardından Anayasa Mahkemesi’nin, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi için artık "etkili iç hukuk yolu" olarak görülmeyebileceği belirtiliyor.

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) tutuklu gazeteciler Şahin Alpay ve Mehmet Altan’a ilişkin aldığı kararın ağır ceza mahkemeleri tarafından tanınmaması dolayısıyla benzer davaların direkt Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) gidebileceği belirtildi.

Hürriyet gazetesinin Brüksel’deki muhabiri Güven Özalp’in haberine göre, alt mahkemelerin AYM kararına direnmesi Avrupa Konseyi’nin de gündeminde. Avrupa Konseyi kaynakları, alt mahkemelerin AYM kararına uymamasının sıkça karşılaşılan bir durum olmadığını belirtiyor.

AYM, gerek Avrupa Konseyi gerekse AİHM açısından etkili iç hukuk yolu olarak görülüyordu. Bu kurumun kararlarına uyulmaması Strasbourg’un gözünde mahkemenin bu niteliğini kaybetmesi sonucunu doğurabilir.

Bu durumda Türkiye’den, benzer nitelikli davalar için yapılan başvuruların doğrudan AİHM’ye gitmesinin önünde bir engel kalmıyor.

Okunma Sayısı: 2768
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ali Tam

    16.1.2018 19:01:32

    Bilmem ne kasabasinin sivil hukukuna bakan mahkemesi tutup AYM ye: " Ey AYM senin kararini tanimiyorum Ene Ene Ente Ente!" derse O ÜLKEDE HUKUK IFLAS ETMISTIR

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı