"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ankara'daki gar patlaması davasına bakan avukat: Bu dâvâ bitmeyecek

29 Temmuz 2018, Pazar 18:28
Ankara Tren Garı kavşağında meydana gelen terör saldırısında 103 kişi ölmüştü. Dâvâya bakan avukatlardan İlke Işık, mahkeme sürecinde yaşananları anlattı.

Ankara Tren Garı kavşağında meydana gelen terör saldırısında 103 kişi ölmüştü. Dâvâya bakan avukatlardan İlke Işık, mahkeme sürecinde yaşananları anlattı. 

Işık, “Biz o gün olay yeri incelemede de Adlî Tıp’ta da ve ertesi gün devam eden tüm süreçte de mücadele ettik. Aslında bu katliâma dair yaptıkları ilk ve tek şey gizlilik kararı koymaktı” dedi. Işık, soruşturma sürecinde kendilerine bilgi verilmediğini ve her savcı ile görüşmelerinde “Çok çalışıyoruz, çok önemli bilgiler var. Hatta Suruç’u da çözdük. Bize müsaade edin çalışıyoruz, dosyanın selâmeti açısından gizlilik koyduk” gibi sözler duyduklarını, ancak Haziran 2016 tarihinde iddianameyi gördüklerinde şaşırmadıklarını belirtti. İddianamenin çok kötü bir soruşturma ile hazırlandığını belirten Işık, “Sadece katliâm zanlısı IŞİD’li Yunus Durmaz’dan çıkan belgelerle hazırlanmış bir iddianame vardı. Araştırma yapılmamış.” diye anlattı.

Sorumlular yargılanacak

 Haftaya görülecek duruşmada avukatlar olarak dâvânın neden sonlanmaması gerektiğini uzun uzun anlatacaklarını dile getiren Işık, çıkacak kararında kendilerini şaşırtmayacağını da sözlerine ekledi.

Türkiye’de adaletin, hukukun sağlanmasının bir mücadele olduğunu ve dâvâ başından beri böyle bir süreci beklediklerini hatırlatarak, şunları söyledi: “Ama söylememiz gereken her şeyi söyledik. Bundan sonra da bunu yapacağız. Firarî sanıklar için dosya ayrılacak ve duruşma tarihi alacağız. Dâvâ bitmeyecek. Hukuk mücadelemiz devam edecek. Taleplerimizi ısrarla sunmaya devam edeceğiz. Verilecek karara itirazlar yapacağız. Yargıtay’a kadar gideceğiz. Mahkemenin yapmadığı suç duyurularını biz yaptık. Sorumluluk silsilesine ilişkin suç duyurularına devam edeceğiz. Sorumluluklar çok açık, o yüzden eninde sonunda yargılanacaklar. Belki bir an önce kamuoyundan düşmesi için sonlandırmak istiyorlar. Ama bunu da söylemeye devam edeceğiz.”

Haber Merkezi

Etiketler: Ankara, tren, gar, patlama, terör, avukat
Okunma Sayısı: 2675
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı