"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ankara'daki işçilerin eylemine Sakarya'dan destek verildi

22 Mayıs 2015, Cuma 19:17
Çalışma şartlarının düzeltilmesi, ücretlerinin iyileştirilmesi talepleriyle iş bırakan Ankara Türk Traktör işçilerinin eylemine, firmanın Sakarya'daki işçileri de destek verdi.

Çalışma şartlarının düzeltilmesi, ücretlerinin iyileştirilmesi talepleriyle iş bırakan Ankara Türk Traktör işçilerinin eylemine destek vermek amacıyla işçiler, Sakarya'daki Türk Traktör Erenler Fabrikası önüne sabah saatlerinden itibaren toplanmaya başladı. İşçiler fabrika önünde bir süre slogan attı, oyunlar oynadı, halay çekti.

Burada çalışanlar adına açıklama yapan Savaş Demir, Ankara'daki Türk Traktör Fabrikası'ndaki çalışanlara destek vermek amacıyla toplandıklarını, eylemlere destek verdiklerini söyledi. Herhangi bir sivil toplum örgütü, siyasi parti ve benzeri kuruluşlarla alakaları olmadığını dile getiren Demir, "Ankara'daki arkadaşlarımıza destek vermek için buradayız. Burada sendikanın bizi desteklememesinden, bizim çıkarlarımızı korumamasından şikayetçiyiz. Diğer yerlerde yapılan iyileştirmelerin bizim için yapılmadığından, korunmadığımızdan şikayetçiyiz. Bizim tüm derdimiz bu. Buradaki arkadaşların herhangi birinin işten çıkarılması söz konusu olursa hepimiz iş bırakma eyleminde bulunacağız. Eylemlerimiz devam edecek şartlarda iyileştirme istiyoruz. Arkadaşlarımızla hep birlikteyiz birbirimize desteğiz. Hakkımızı alana kadar devam edeceğiz. İstediklerimizi alana kadar eylemimiz devam edecek" diye konuştu.

Çalışanlardan Mükremin Kaya ise 8 yıldır Türk Traktör Fabrikasında çalıştığını ve Türk Metal Sendikasıyla birlikte olduğunu ifade etti. İşe girdiği tarihten itibaren bu sendikayı istemediklerini her yerde belirttiklerini ancak birlik olamadıklarını anlatan Kaya, şunları kaydetti:

"Şu anda hepimiz biriz. Ankara'daki Türk Traktör Fabrikası çalışanlarına destek veriyoruz. Erenler Fabrikamızda işverenle kesinlikle hiçbir sorunumuz yok. İşverenle sorunumuz olacağını da düşünmüyoruz. Bizim sadece sendikayla sorunumuz var. Türk Metal Sendikası'nı bu iş yerinde istemiyoruz. Sendika işçinin hakkını savunan ve koruyan akla gelir. Bizi işverenden koruması gerekiyor ama tam tersi iş veren bizi korurken sendika bizi korumuyor. Sendika hiçbir zaman bizim yanımızda olmadı. İşverene de söz veriyoruz. Türk Metal Sendikası burada olmazsa üretim mesailerine de fazla mesailere de yüzde yüz katkı sağlayacağız. Fakat bu sendika burada olursa 1 saat dahi burada üretim yaptırmayacağız. İstediğimizi alana kadar buradayız. Biz Ankara'dan buraya evimizi taşıdık, geldik biz her şeyi göze aldık. Bu saatten sonra çıkış bizim umurumuzda olmaz, biz buradayız."

AA

Okunma Sayısı: 1790
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı