"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ankara'daki tren kazasının telsiz kayıtları ortaya çıktı

02 Ocak 2019, Çarşamba 21:32
Ankara'da 9 kişinin öldüğü hızlı tren kazasının öncesi ve sonrasında görevlilerin aralarında geçen telsiz konuşmaları ortaya çıktı. Kaza anı öncesinde gerçekleşen görüşmeler telsiz konuşmalarına net olarak yansıyor.

9 kişinin öldüğü Ankara'daki tren kazasının telsiz konuşmaları ortaya çıktı. Telsiz konuşmalarına kaza öncesi olağan dışı bir görüşme yansımıyor. Ancak kaza sonrası demir yolları görevlileri arasında yaşanan panik havası net olarak telsiz konuşmalarına yansıyor.

“GEZİNTİ MODUNDA AĞIR AĞIR GELİN”

Habertürk internet sitesinden Fevzi Çakır'ın haberine göre, kazaya karışan klavuz trenin makinisti ile Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca kazaya ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan kontrol memuru Emin Ercan E. arasında şu diyalog geçiyor:

Kontrol memuru Emin Ercan E.: Kumanda merkezi emin.

Makinist Kenan G.(Yaralı kurtuldu): Sayın şefim 89'un 500'ü kılavuz makina. Eryaman'a geldik şefim.

Kontrol memuru Emin Ercan E.: Kolay gelsin şefim. Şimdilik orda bekleyeceğiz. Büyük ihtimalle. 6.50 treni gittikten sonra gar kabul edecek sizi. Ben hareket ile görüşür size haber veririm. İlk etapta hipodroma kadar gönderirler herhalde. 

Makinist Kadir Ü.(Kazada öldü): Makinist kadir.

Kontrol memuru Emin Ercan E.: Kadir ustam hareket ile görüştüm aynen dediğimiz gibi 6.50 treni çıktıktan sonra kabul edecekler sizi. Manevra yapacaksınız. Hipodroma kadar gezinti modunda ağır ağır gelebilirsiniz. 

Makinist Kadir Ü.: Hipodroma kadar devam ediyoruz şefim. Orda 6.50 treninden sonra hareketle görüşürüyoruz.

Kontrol memuru Emin Ercan E.: Tamam kadir ustam hayırlı sabahlar elinize sağlık.

“HAT 1’DEN 11’E”

Peki kazaya karışan yüksek hızlı tren nasıl yönlendirildi? İşte kaza soruşturmasında tutuklanan makasçı Osman Y. ile hareket memuru Sinan Y., arasında geçen diyaloglar…

Makasçı Osman Y.: 505-507

Hareket memuru Sinan Y.: Dinlemede.

Makasçı Osman Y.: Sinan yollarımız hat 1'den 11'e.

Hareket memuru Sinan y.: Hat 1'in 11'e olduğu anlaşıldı.

“HATIRLAMIYORUM” DEMİŞTİ

Makasçı Osman Y. hat değişikliğinin bilgisini böyle veriyor. Ancak ifadesinde "değiştirdim mi hatırlamıyorum" dediği o makası iddiaya göre değiştirmedi. Birkaç dakika sonra da kaza yaşandı.

“YER HAKKINDA NOKTASAL BİLGİNİZ VAR MI?”

Kaza sonrası devlet demiryolları çalışanları arasında yaşanan panik havası da telsiz konuşmalarına yansıdı. Bir yandan kaza bilgisi netleştirilmeye çalışılırken, bir yan da kaza yeri tespit edilmeye çalışılıyor. İşte o görüşmeler: 

TCDD çalışanı 1: Hayırlı işler. Konya hareket murat ben.

TCDD çalışanı 2: Hayırlı işler murat bey. 82201 (hızlı tren) drıve mi etti?

TCDD çalışanı 1: Yav bir kaza oldu deniyor da tam netleşmedi. ona şaapıyorlar. kılavuz makineyle herhalde eee karşı karşıya gelmişler daha tam arkadaşlar şaapıyorlar.

TCDD çalışanı 2: Tamam tamam hostesler söyledi de bizim de oradan haberimiz oldu. 

TCDD çalışanı 3 : Abi durum hakkında bilginiz var mı arkadaşlar ambulans istiyor ama nasıl yönlendirme yapabiliriz. Yer hakkında noktasal bilginiz var mı?

TCDD çalışanı 3: Bize söylenen Behiçbey Marşandiz’den sonra. 

TCDD çalışanı 4: muhtemelen Behiçbey istasyonu içinde oldu olay. Ambulans istiyorlar siz yönlendirme yaptınız mı?

TCDD çalışanı 3: Gönderin, gönderin biz de buradan bildiririz 112'ye.

Okunma Sayısı: 1989
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı