"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Anne Üniversitesi'nden mezun olan anneler kep fırlattı

20 Nisan 2015, Pazartesi 20:01
Elazığ Belediyesi ve Fırat Üniversitesi işbirliği ile kurulan "Anne Üniversitesi"nin ilk mezunu anneler, kep fırlatarak mezuniyet coşkusu yaşadı.

Anne Üniversitesi çalışmaları kapsamında iki ay boyunca üniversiteden akademisyenlerin vermiş olduğu teorik ve pratik derslerde başarı gösteren ve mezun olan 90 anne için Elazığ Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde tören düzenlendi. Törene, anneler cübbe giyip, kep takarak kucağında çocuklarıyla geldi. 

Törende konuşan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, 8 hafta süren eğitimde 10 farklı alanda ders verdiklerini dile getirdi. Annelerin mutluluğunu paylaştıklarını belirten Demirdağ, eğitimlerin anneler için çok faydalı olacağına inandığını söyledi. 

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz da toplumların temel yapısının aile olduğunu hatırlatarak, "Annelerimizin ne kadar bilgili olursa neslimizin o kadar bilgili olacağına inancımız tamdır. Aynı şekilde annelerimizin kültür, sanat, eğitim, dini ve aile içi eğitim alanlarında ne kadar bilgili olurlarsa evlatlarımızı o kadar bilgiyle yetiştirme imkanları olur. İşte 'Anne Üniversitesi' bu duygularla doğdu. Bu bilginin, sanatın, kültürün ete kemiğe büründüğü bir eğitim yuvasıdır" dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri annelere diplomalarını verdi. Belediye Başkanı Yanılmaz, Anne Üniversitesi'ne katılan anneanne ve babaannelerle torunlarını sahnede bir araya getirerek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Diploma takdiminin ardından anneler mezuniyet coşkusunu keplerini havaya fırlatarak yaşadı.

AA

Okunma Sayısı: 1218
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı