"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Anneler tutuksuz yargılansın

17 Temmuz 2018, Salı
Sendika üyeliği ve bylock iddiası ile 10 Temmuz 2018 günü tutuklanan Meltem Şarlak, 1 yaşındaki oğlu ile Konya Ereğli T tipi cezaevinde bulunuyor. İnsan Hakları Savunucusu Ömer Faruk Gergerlioğlu, “Anneler tutuksuz yargılansın” çağrısı yaptı.

15 Temmuz Darbe girişiminin üzerinden iki yıl geçmesine rağmen tutuklamalar devam ediyor. Meltem Şarlak 10 Temmuz’da sendika üyeliği ve bylock iddiası nedeniyle tutuklandı. 1 yaşındaki bebeği ile cezaevine götürüldü. Tutuklu yargılanmasına karar veren mahkeme, tüp bebek tedavisiyle doğan bebeğiyle annesini, ikamet yeri Aksaray olmasına rağmen Konya Ereğli T tipi cezaevine gönderdi. Meltem Şarlak’ın mahkemesi iki buçuk ay sonraya ertelendi. 26 Eylül’de hakim karşısına çıkacak olan Şarlak’ın babası da Kırşehir’de aynı sebeple tutuklandı. Ailenin yakınları, Aksaray’da devam eden adli sürecin ardından farklı illere gönderilen Meltem Şarlak, bebeği ve Meltem Şarlak’ın babasını ziyaretlerin zorlaştığını belirtiyorlar.

Tanık ifadeleriyle tutuklandılar 

Meltem Şarlak’ın bir yaşındaki bebeği ise hala süt almaya devam ettiği için annesiyle birlikte cezaevinde bulunuyor. Durumla ilgili bilgi aldığımız ailenin yakını, “Suçsuz yere içeride bulunuyorlar. Masum bebeği ve kendisi ayrıca babamız da başka şehirde cezaevinde. Bazı tanıkların ihbarıyla tutuklanmaları gerçekten üzücü. Kasıtlı olarak farklı illerde tutukluluk sürecine devam ediyorlar ve ziyaretçilerinin gelmesini zorlaştırıyorlar” ifadelerini kullandı. 

Çocuklar dört duvar içinde büyümesin 

HDP Milletvekili ve İnsan Hakları Savunucusu Ömer Faruk Gergerlioğlu Adalet Bakanlığı’na çağrıda bulunarak, “Anneler tutuksuz yargılansın” demişti. Gergerlioğlu, sosyal medya hesabından Adalet Bakanlığı’na şöyle seslendi; “Bu bebek bakışlarıyla sorguluyor, gözlerine bakarak halini okuyun..! Aksaray Meltem Sarlak, 1 yaşında çocuğu ile dün tutuklandı, annesi yanına aldı, cezaevindeyken büyüyecek bir çocuk daha... Anneler tutuksuz yargılansın, çocuklar dört duvarda büyümesin.”

CEMİL SAİD DEMİRDÖĞMEZ - İSTANBUL

Etiketler: cezaevi, hapis, bebek, çocuk
Okunma Sayısı: 6089
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı