"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

AP Başkanı Tajani'den Erdoğan'a 'basın özgürlüğü' çağrısı

26 Mayıs 2017, Cuma 14:29
​Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Antonio Tajani, basın özgürlüğüne saygı duyulduğunun gösterilmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan' çağrı yaptı.

Deutsche Welle Türkçe'nin aktardığına göre dün NATO liderler zirvesine ev sahipliği yapan Brüksel'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen isimler arasında yer alan Avrupa Parlamentosu Başkanı Antonio Tajani Türkiye'nin basın özgürlüğüne saygı göstermek istediğine yönelik tutum sergilemesi konusunda Erdoğan'a çağrı yaptı.

'TÜRKİYE'NİN BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNE SAYGI GÖSTERMEK İSTEDİĞİNE YÖNELİK TUTUM SERGİLEMESİ GEREKTİĞİNİ İLETTİM'

Tajani, görüşme sonrası Die Welt gazetesine yaptığı açıklamada, "Erdoğan'a, Türkiye'nin basın özgürlüğüne saygı göstermek istediğine yönelik tutum sergilemesi gerektiğini ilettim" dedi.

Tajani, "Bir Avrupa Birliği üyesi için gazetecilere özgürlük sağlanmasının kaçınılmaz olduğunu" ifade ederek, Erdoğan'a bu konuda güçlü bir tutum sergilemesi çağrısı yaptığını belirtti.

AP Başkanı, gazeteye yaptığı açıklamada Erdoğan ile 'net ve gerçekci' bir görüşme yaptığını söyledi. Tajani, Erdoğan'ın görüşmede Türkiye'nin AB üyeliği için çaba göstereceklerini taahhüt ettiğini de belirtti.

Tajani ayrıca, Türkiye için Avrupa Birliği üyeliğinin, idam cezasının geri getirilmesi durumunda mümkün olmayacağını yineledi.

NATO liderler zirvesinde, Türkiye'de tutuklu olan yabancı gazetecilerin durumu da görüşülmüş, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron sınır dışı edilmek üzere Türkiye'de alıkonulan Fransız gazeteci ve fotoğraçı Mathias Depardon'un, Almanya Başbakanı Angela Merkel de Die Welt gazetesinin Türkiye temsilcisi Deniz Yücel'in serbest bırakılmasını istemişti.

Okunma Sayısı: 1677
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı