"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

AP'de 'Türkiye' gündemi: ''Bu durum her iki taraf için de sinir bozucu"

26 Nisan 2017, Çarşamba 23:23
AP'de, anayasa değişikliğine ilişkin 16 Nisan'da gerçekleştirilen halk oylamasından çıkan sonucun yanı sıra AB ve Türkiye arasındaki ilişkilerin geleceği görüşüldü.

Avrupa Parlamentosunu (AP) Genel Kurulundaki oturuma  Avrupa Birliği (AB) Komisyonu adına katılan Genişlemeden Sorumlu Üye Johannes Hahn, AB olarak 16 Nisan'da gerçekleştirilen halk oylaması ile ilgili Avrupa Konseyinin ciddi endişelerini paylaştıklarını kaydetti. 

Anayasa değişikliğinin bu haliyle uygulanması durumunda Türkiye'nin Avrupa standartlarından uzaklaşacağını savunan Avusturyalı Komisyon üyesi, AB-Türkiye ilişkilerinin geleceği konusunda Ankara ile açık, dostça bir tartışma yapmanın zamanının geldiğini söyledi.

"Beraber çalışmamızı sağlayacak bir paket tasarlamalıyız"

Türkiye'nin AB'den giderek daha fazla uzaklaştığını öne süren Hahn, şöyle konuştu:

"Bu toplantı, işlerin artık her zamanki gibi olmadığı yönünde net bir sinyal. Ancak sanal tartışma ve acele harekete geçme tuzağına düşmemeliyiz. Evet, Türkiye bizim için jeopolitik ve insani bağlar açısından önemli. Ancak Türkiye'nin siyasi, ekonomik ve güvenlik açısından AB'ye daha fazla ihtiyacı var. Bu yüzden de soğukkanlı düşünmeli ve Türkiye'yle ortak çıkarımızı kapsayan alanlarda beraber çalışmamızı sağlayacak bir paket tasarlamalıyız."

"Mevcut durumdan uzaklaşmalıyız"

Bu alanların Türkiye'de demokrasi, temel özgürlükler ve reformların desteklenmesi konusunda Brüksel'e Ankara karşısında üstünlük sağlayacağını kaydeden Hahn, üyelik perspektifini içeren müzakerelere atıfta bulunarak, "Mevcut durumdan uzaklaşmalıyız, bu durum her iki taraf için de sinir bozucu." ifadesini kullandı.

***

Konuyla ilgili içerikler:

Okumak için tıklayınız:

Türkiye’nin menfaatleri için

Dünyadan kopuyoruz

TÜSİAD: Çok olumsuz bir gelişme

Başbakan Yardımcısı Şimşek: Batı’nın bir parçası olmaya da devam edeceğiz

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik: AB bize çok şey kazandırdı

Mehmet Şimşek: Batı’dan uzaklaşılıyormuş gibi algılandı; AB ile ilişkiler düzelecek 

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci: Terör örgütlerini sevindirmeyeceğiz, Avrupa ile dostluğumuzu geliştireceğiz

AA

Etiketler: avrupa birliği
Okunma Sayısı: 2499
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı