"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Arabaya sığmadığı için taksiciliği bırakmıştı, 125 kilo verdi

06 Mart 2015, Cuma 09:52
Bursa’da 230 kiloya ulaşınca otomobile sığmadığı için taksiciliği bırakmak zorunda kalan Beyhan Şentürk(40), tüp mide ve ince bağırsak bypassı ameliyatı olup 125 kilo verdi. Hayata yeniden tutunan Şentürk’ün şimdi tek hedefi evlenip yuva kurmak.

Obezite kliniğinde Mayıs 2013'te 230 kiloluk Beyhan Şentürk'e tüp mide ve ince bağırsak bypassı ameliyatı yapıldı. Ameliyatı kapalı yapılan Şentürk, 3 gün sonra taburcu edildi. Bu ameliyattan sonra açlığı hissetmeyen Beyhan, bir yıl içinde 100 kilodan fazla verirken; tansiyon, şeker, uyku apnesi, karaciğer yağlanması gibi bir dizi ciddi hastalıktan da kurtuldu. Kiloları yüzünden evinden çıkamayan, işi bırakan ve adeta hayata küsen Beyhan artık; sağlıklı ve üretken bir genç.

"230’DAN 103 KİLOYA DÜŞTÜM"

Kiloları sebebiyle sosyal hayattan koptuğunu söyleyen Şentürk, internetten bulduğu doktorla ablası vasıtasıyla irtibat kurup, bankadan çektiği krediyle tüp mide ve ince bağırsak bypassı ameliyatı olduğunu söyledi. Ameliyattan sonra normal hayata döndüğünü, evlenip yuva sahibi olmayı hedeflediğini anlatan Şentürk, ameliyat olduktan sonra doktorlarının takibi sürdürdüğünü ifade ederek, “Ameliyattan önce 230 kiloya kadar çıktım. Ameliyattan sonra 19 ayda 125 kilo verdim. Tansiyon, şeker, kalp çarpıntısı her türlü hastalık vardı. Ondan sonra bu doktorları buldum. Ameliyat oldum ve şu an 103 kiloyum.” dedi.

"ARABAYA SIĞMADIĞIM İÇİN ÇALIŞAMIYORDUM"

Kilolarının sosyal hayatını da olumsuz etkilediğini ifade eden Beyhan Şentürk, “Arabaya sığmadığım için çalışmıyordum. Yürüyemiyordum, her şeyim kısıtlıydı. Herkes dönüp bakıyordu. Bakan bir daha bakıyordu. Şimdi de acaba o mu, değil mi diye bakıyorlar. Ameliyattan sonra yeniden taksi şoförlüğüne başladım. İş arkadaşlarımda uzun zamandır görmeyenler ilk önce tanıyamıyor. Acaba bu Beyhan mı değil mi diye? Sesimden tanıyanlar oluyor. Benim halimde olup da bu duruma gelmek isteyenler yaptırsın. Herkese tavsiye ediyorum.” şeklinde konuştu.

"AMELİYATTAN SONRA HAYATLA BARIŞTIM"

Ameliyattan sonra hayatla barıştığını anlatan Beyhan Şentürk, sözlerini şöyle tamamladı: “Bundan sonraki hedefim artık evlenip yuva kurmak. 40 yaşına geldik artık bizde. Sağlığım yerinde, eskiden arabasız bir yere gidemiyordum. Şimdi yürüyerek gidebiliyorum. Sıkıntım yok Allah'a şükür.”

ANNE ŞENTÜRK: ARTIK TEK DİLEĞİM OĞLUMUN MÜRÜVVETİ

Beyhan Şentürk’ün annesi Fatma Şentürk ise oğlunun kilolarından dolayı bütün ailenin çok zahmet çektiğini anlatırken, şöyle konuştu: “Hiç huzurumuz kalmamıştı. Bir yere çıksa gittiği yerde bayılır, acillere götürür, ambülans çağırırlardı. Durumu çok zordu, eğer ameliyat olmazsa bu zamana kadar yaşamazdı. İki basamağı çıkamaz olmuştu. Gece babası ve ben kalkıp nefes alıyor mu diye bakıyorduk yatakta. Ameliyat oldu kurtulduk bizde rahata erdik.”

Anne Şentürk, oğlunun ameliyatından sonra büyük bir yükten kurtulduklarını anlatırken, şunları kaydetti: “Biz arkasından bakıyorduk, sokakta yukarı gidiyor. Bir o tarafa geçiyor duvara dayanıp nefes alıyor, bu tarafa geçiyor. Biz artık o sokağı çıkana kadar ikimizde burada mahvoluyorduk. Ben hocalarımızdan çok razıyım, Allah onların ne muradı varsa versin. Onlar kurtardı Beyhan’ı.”

Okunma Sayısı: 1120
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı