"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Arakanlı Müslümanlar için Avustralya’da iftar

24 Temmuz 2013, Çarşamba
Myanmar’daki zulümden kaçıp Avustralya’ya mülteci olarak sığınan Arakan müslümanlarına Melbourne’daki Müslümanlar bir yardım gecesi düzenledi.

Fanatik Budistler tarafından gördükleri şiddetli zulüm ve baskıdan kaçıp teknelerle Avustralya’ya sığınan Arakan Müslümanları için Avustralya Nur Vakfı’nda iftar yemeği verildi. Yaklaşık 200 Arakanlı Müslümanın katıldığı iftara, Avustralya Nur Vakfı üyelerinin yanı sıra Melbourne’da faaliyet gösteren diğer cemaat temsilcileri ve vatandaşlar da katıldı. Gördükleri zulüm ve vahşetin etkisinden hâlâ kurtulamadıkları gözlerinden okunan Arakanlı Müslümanlar, iftarla Avustralya’da yalnız olmadıklarının sevincini yaşadılar. Gecede para, yiyecek ve giyecek yardımları toplanırken, program teravih namazı ile sona erdi. Geceye Avustralya Nur Vakfı, IREA’nın (Islamic Research and Educational Academy)  yanı sıra diğer İslâmî cemiyetler ve kuruluşlar sponsor oldu. Programın tertebinde büyük emeği geçen Adem ve Lisa Temel hayır duâları aldılar.  Avustralya / Fatih Yargı

Okunma Sayısı: 1230
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı