"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Arakanlı Müslümanları unutmayalım

01 Mart 2019, Cuma 00:15
UNICEF Bangladeş’teki Arakanlı Müslümanlar için yardım çağrısı yaptı.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Bangladeş’teki Arakanlı Müslümanlara ve diğerlerine bu yıl sağlanacak destek için 152 milyon dolar yardım çağrısında bulundu. UNICEF’in İcra Direktörü Fore, Cox’s Bazar’da Arakanlı Müslümanların yaşadığı kampları iki gün süren ziyaretinin ardından Bangladeş’in başşehri Dakka’da basın toplantısı düzenledi. Fore, Bangladeş’teki Arakanlı Müslümanlara ve diğerlerine bu yıl sağlanacak destek için 152 milyon dolar yardım isterken, “Bugüne kadar gerekli fonların sadece yüzde 29’una sahibiz ve geri kalanını alabilmek için çok çalışıyoruz.” diye konuştu. Bangladeş’te yaşayan Arakanlı Müslümanların, eğitim, sağlık, beslenme gibi ihtiyaçlarının karşılanması gerektiğini vurgulayan Fore, doğumlarında kayıt altına alınamayan Arakanlı Müslüman çocukların mülteci statüsüne de sahip olamadığına işaret etti. 

Eğitim büyük ihtiyaç

Henrietta Fore, geçen Aralık ayında tamamlanan ankete göre, Cox’s Bazar’da yaşları 4 ila 14 olan 180 bin Arakanlı Müslüman çocuğun eğitim merkezlerine kayıt yaptırdığını, bunun, eğitim ihtiyacının ne kadar büyük olduğunu ortaya koyduğunu belirtti. Bir diğer BM yetkilisi Ahmet el Meraikhi de Arakanlı Müslüman çocukların “bugün yasal bir kimliğe sahip olmadan, insan ve uyuşturucu kaçakçılarının merhametine bırakılmış durumda” olduğunu söyledi.

Filipinler’e gelsinler

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, Myanmar’dan kaçan Arakanlı Müslümanlara Filipinler’de yaşama teklifinde bulundu.

Duterte Filipinler’in başşehri Manila’da düzenlenen bir toplantıda, “Arakanlı Müslümanları kabul etmeye hazırım.” ifadesini kullandı. Duterte geçen yıl Nisan ayında da Myanmar ordusunun Arakan eyaletindeki operasyonlarını “soykırım” olarak nitelendirmişti.

Etiketler: arakan
Okunma Sayısı: 1200
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı