"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Arınç: Gülen için kırmızı bülten çıkarılacak

22 Aralık 2014, Pazartesi 11:19
Al Jazeera'ye konuşan Başbakan Yardımcısı Arınç, Fethullah Gülen için yakalama kararı olduğu, Türkiye'de olmadığı tespit edildikten sonra 'kırmızı bülten' çıkacağını belirtti. Gülen'in henüz sorgusu yapılmadığı için hakkında dava açılamadığını söyledi.

Bülen Arınç'ın Al Jazeera'dan Didem Özel Tümer'in sorduğu o soruya verdiği cevap şöyle:

Fethullah Gülen ile ilgili 'kırmızı bülten' gündemde. Öte yandan da muhalif basına ciddi baskı uygulandığı eleştirileri var.

Fethullah Gülen, Amerika’da, 98’den beri, hemen hemen 20 yıla yaklaşık zamandır ikamet eden şahsın, bu yapı ile yakın ilişkisi olduğu iddia edildi. Ve ilk defa savcı sulh ceza hâkiminden yakalama kararı çıkarttı. Bu yakalama kararı şu anlama geliyor: Türkiye içinde olmadığı biliniyor. Ama buna rağmen usûlen bir arama yapılacak. Ondan sonra Türkiye’de olmadığı zapta bağlanacak, hangi ülkede olursa olsun yakalanması amacıyla, INTERPOL aracılığıyla bir kırmızı bülten çıkarılacak.

Burada da niçin arandığı, yakalandığında Türkiye’ye iade edilmesinin şartlarının var olması lâzım. Bu şartları INTERPOL’ün bağlı olduğu kurum ciddi bulursa, her ülkede bu bülten ile bir arama yapacak. Yakalarsa, işi ciddi buluyorsa Türkiye’ye iade edecek.

Bir mahkeme kararı sadece yakalama yönünden var. Yoksa hakkında dava açılmadığı için, çünkü sorgusu yapılmayan bir kişi hakkında da dava açmak mümkün değil Türkiye’de, o zaman farklı bir yöntem kullanabilirdi. Adli yardımlaşmadan istifade edebilirdi. Şimdi sadece yakalanabilmesi ve Türkiye’ye iade edilebilmesi noktasında kırmızı bülten uygulamasına gidilecek ama sonucunu bugünden söylemek mümkün değil.

Okunma Sayısı: 1723
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Mustafa BİTER

    22.12.2014 20:24:18

    ABD bir aşiret devleti ya...Bir aşiretin şeyhi buyuracak , diğer aşiretin şeyhi hediyeleri alıp 'hay hay' diyecek... Güldürmeyin insanı...

  • refik

    22.12.2014 14:47:59

    Gülen'in bir Kudüs vaazı var, beyimiz orada diyor ki: "ABD karşısında her mümin bomba olup yağmalı gavurun başına..." Bunu ingilizceye çevirin gönderin ABD gerekeni yapar... Birisi Ladin'i Müslüman diye severim deyince terörist oluyorsa Gülen ne oluyor?

  • Abdurrahman KOÇAK

    22.12.2014 12:02:59

    Sayın Arınç, Hani siz Fethullah Hocaya çok hürmet ederdiniz.Hocanın elbiselerini yakınlarınız yıkamıştı hizmet etmiştiniz.Hey gidi günler....

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı