"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Arınç: Kırmızı kitap gelecekte başka cemaatleri de kapsayabilir

06 Mayıs 2015, Çarşamba 16:48
NTV’de Oğuz Haksever’in konuğu olan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Gülen Cemaati'nin ‘paralel yapı’ söylemi ile kırmızı kitap olarak bilinen Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'ne girip girmeyeceğine ilişkin bilgi verdi.

Arınç, “Legal görünümlü illegal yapılanmalar adıyla sadece bu cemaatten örgüte dönmüş veya paralel devlet yapılanması dediğimiz olgu ile ilgili değil. Şu anda mevcudiyeti düşünülebilecek veya gelecekte de başka cemaatler olabilir, başka sosyolojik birikimler olabilir, başka yapılanmalar olabilir.” dedi. 

Bülent Arınç, NTV’de katıldığı programda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Özellikle sık sık gündeme getirilen Gülen Cemaati'nin Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'ne grip girmeyeceği ile ilgili de konuşan Arınç, şunları söyledi:

Legal görünümlü illegal yapılanmalar adıyla sadece bu cemaatten örgüte dönmüş veya paralel devlet yapılanması dediğimiz olgu ile ilgili değil. Şu anda mevcudiyeti düşünülebilecek veya gelecekte de başka cemaatler olabilir, başka sosyolojik birikimler olabilir, başka yapılanmalar olabilir. Farklı düşüncelere sahip gruplaşmaların adeta devlete ikinci bir alternatif gibi yapılanması olabilir, bir genel tarif içerisine sokuldu. Yoksa Fethullah Gülen’le ilgili olarak şu örgütün faaliyetleri veya buna karşı alınacak tedbirler şeklinde münhasıran bir tabir getirilmedi. Bence doğru olan da budur. Çünkü sadece böyle bir topluluk var, sadece böyle bir tehdit söz konusu değil bunun benzerleri de bugün vardır. Bundan sonrada olabilecek şeklinde genel bazı tarifler, tabirler yapıldı. Tabi hoşumuza giden, yine hukuk kapsamı içeresinde düşünmemiz gereken şey de bunlara karşı yapılacak mücadelenin hukuk çerçevesi içerisinde ve hukuk devleti ilkelerine uygun olarak yapılabileceği de büyük harflerle yazıldı. Bundan dolayı devletine, anayasaya bağlı hiçbir kimsenin, kurum ve kuruluşun korkmaması gerektiğini ifade etmek için söylüyorum. Yasal zeminde faaliyetlerini yürüten herkes cemaat da olsa özgürdür. Onlarla ilgili bir tehdit söz konusu değildir. Ama bu var oluşlarını devleti ele geçirmek, hükümete paralel bir yapı kurmak, devletin bütün kurumlarını bürokrasiyi kendi emir ve talimatları doğrultusunda yönetebilmek için bir oluşum meydana gelmişse onun korkması lazım. Çünkü ona karşı tedbirler geliştirilmiş durumdan.

Okunma Sayısı: 3050
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Turgay Namdar

    7.5.2015 10:01:03

    Demek ki neymiş? F.Hoca yıllarca devlet tarafından neden beslenip palazlandırılmış? Tıpkı erbakan hoca gibi en güçlü göründüğü bir zamanda onların şahsında dine, dindarlara ve cemaatlere vurmak için mi yapıldı bütün bu tiyatrolar? Ne f.hoca ne akp, ikisi de bize göre doğrudan bazılarına göre dolaylı olarak kemalizme hizmet ediyor. Peki bu iki hareketin kemalizmden bağımsız olduğunu düşünen var mı aramızda? Ve son soru? Sizce hoca şu anda kemalizmden bağımsız mı? Bağımsız diyenler varsa; en azından demokratlık adına da olsa kemalizmin aleyhinde bir cümlesini göstersin bana. Daha bir ay önce çanakkale vesilesiyle "gazi dine saygısızlık yapan bir askeri uçaktan indirtti" diye dalkavukluk etmeye devam ediyorlardı.

  • ali

    7.5.2015 05:47:13

    Buuuuuuyyyruuuun nnn abdestsiz CENAZE namazına....Burdan yakın.....şeceat arzederken merd-i kıpti sirkatin söyler...

  • Hüseyin İLHAN

    6.5.2015 20:53:41

    Bunu biz 1-5 yıl önce söyledik,YENİ İTİRAF VE İFŞAATLAR BEKLİYORUZ.HARAMİLER ÇETEİS GEMİSİ SU ALDI,BATMAYA VE NARI CEHENNEME YOLA HIZLA DEVAAAM EDİYOR VE ETTİRİYOR RABBİMİZ.ALMA MAZLUMAUN AHI ÇIKAAA AHESTE AHESTE,İLİŞTİN RİSALEME DİKİŞ TURMAZ RÜŞVETÇİ KAFİLE.R

  • Toygar

    6.5.2015 16:56:32

    Gözümüz aydın olsun!..

  • Ahmet İlhan

    6.5.2015 16:56:26

    Kendinizi ufacık eleştirenlere karşı acımasız Linç operasyonu uygulamakla Hitlerin bağnaz sistemini dahi gerde bıraktınız. Zalimleriçin yaşası, yaşasın cehennem. Yaşasın Cehennem.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı